Adam Q. en Ferre V. werden aangehouden door de onderzoeksrechter. © rr 

Duo uithalers opgepakt op fruitkaai, 80 kilo coke in beslag genomen

Antwerpen -

Op een van de fruitkaaien in de haven van Antwerpen zijn twee uithalers opgepakt. Voordien werd er ook al 80 kilo cocaïne aangetroffen. De mannen uit Boom en Willebroek werden aangehouden.

De 24-jarige Ferre V. uit Boom en de 19-jarige Adam Q. uit Willebroek werden in de nacht van zondag op maandag door de douane opgepakt op de terreinen van Belgian New Fruit Wharf aan kaai 188 in de haven van Antwerpen. De twee jongemannen waren allicht de fruitkaai opgestuurd om een partij cocaïne uit te halen. “De onderzoeksrechter heeft hen in de loop van maandag aangehouden voor poging tot invoer van verdovende middelen”, bevestigt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen. De twee verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

Op dezelfde terminal werd in de loop van het weekend door de douane ook al een partij van 80 kilogram cocaïne aangetroffen. Of het duo gestuurd was om die drugs te recupereren, is nog niet duidelijk. “Een eventuele link tussen beide wordt bekeken”, zegt het parket. (sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs