Themabeeld ©  Shutterstock

Twee doden bij schietpartij in McDonald’s Zwolle

Bij een schietpartij in een McDonald’s-restaurant in Zwolle-Noord zijn woensdagavond rond 18.00 uur twee doden gevallen. Dat meldt de politie. Aanvankelijke meldde de politie één dode, daar kwam later op de avond nog een dodelijk slachtoffer bij. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt.

De Telegraaf

Er is geen verdachte aangehouden. Na de schietpartij vliegt er een politiehelikopter boven de stad, die vermoedelijk jacht maakt op een dader.

Er is nog niets bekend over de aanleiding van de schietpartij. Volgens lokale media waren er ook ouders met kinderen in het restaurant toen er geschoten werd. De politie kan geen aantallen noemen, maar geeft wel aan dat ze graag in contact wil komen met mensen die de gebeurtenissen hebben gezien.

Omgeving afgezet

Geschrokken door het schieten, hebben mensen die een veilig heenkomen zochten spullen achtergelaten. Agenten lopen bij het restaurant met kogelwerende vesten rond. De omgeving van het restaurant is afgezet.

Volgens omstanders zou er in de nasleep van de schietpartij een opstootje zijn ontstaan tussen de politie en de familie van de slachtoffers. RTV Oost meldt dat de slachtoffers ’naar verluidt twee invloedrijke zakenmannen van Turkse komaf zijn’. Volgens de regionale zender melden getuigen dat de schutter de McDonald’s kwam binnenlopen en eerst eten bestelde. Daarna zou hij aan een tafeltje zijn gaan zitten en opende hij het vuur op twee mannen, die naast hem zaten te eten.

Volgens de politie is het personeel van de fastfoodketen in veiligheid gebracht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER