Bij druk verkeer gaat het sowieso traag. Maar weet dat de flitspaal bij de werken vanaf 50 km/u flitst. ©  Dick Demey

Flitspalen van Helchteren tot Houthalen flitsen plots vanaf 50 km/u door werken

Houthalen-Helchteren -

De flitspaal op de Grote Baan in Helchteren heeft donderdagmorgen aan hoog tempo snelheidsovertreders geflitst. De instelling is verlaagd naar 50 km/u door de werken die er vorige week zijn gestart. Bestuurders negeerden massaal de snelheidsborden.

De snelheidslimiet van de flitspaal is verlaagd tot 50 km/u. ©  Dick Demey

Gedurende een half jaar worden er tussen de E314 en de Kazernelaan in Helchteren op een traject van 5 kilometer lang vrijliggende fietspaden aangelegd. Ook het wegdek wordt vernieuwd. Voor de veiligheid is de snelheid beperkt tot 50 km/u.

Tijdens de drukte tijdens de spitsuren kan het verkeer sowieso niet sneller passeren, maar ’s nachts en op rustige momenten is vlot rijden wel nog mogelijk. Veel bestuurders drijven de snelheid dan nog op tot de 70 km/u die er voorheen van kracht was.

Snelheidsborden volstaat niet

De Werkvennootschap - die de werken uitvoert - heeft aan de politie gevraagd om extra in te zetten op handhaving van de snelheid omwille van de veiligheid, zowel van de arbeiders als van de weggebruikers, zoals de kwetsbare fietsers. “Vorige week bij de start van de werken werden borden geplaatst om de snelheidsbeperking aan te geven. We merkten dat weinig bestuurders zich hieraan hielden. We wilden hen wat tijd geven om zich aan te passen, maar de snelheid bleef er te hoog”, zegt technisch projectleider Kirsten Peeters van De Werkvennootschap.

De bevoegde politie Carma heeft de flitspalen daarom aangepast aan de geldende snelheid. Dit leidde donderdagmorgen tot een ware ‘flitsshow’. De vele lichtflitsen maakten duidelijk dat veel bestuurders een pak sneller reden dan 50 km/u.

LEES OOK. Fietser klaagt gebrekkig noodfietspad aan op Grote Baan: “Levensgevaarlijk”

@hbvl_hetbelangvanlimburg Wanneer een fietspad in Houthalen een open werf wordt 🚴⚠️🤷‍♂️#danger #bicycle #foryou #foryoupage #vj #voorjou #houthalen #hbvl ♬ origineel geluid - Het Belang van Limburg

Volg ook Het Belang van Limburg op TikTok voor viraal Limburgs nieuws, leuke weetjes en de beste eet- en drinktips.

 maw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer