Hoe groot moet je spaarbuffer zijn?
Volledig scherm
Hoe groot moet je spaarbuffer zijn? © Getty Images

Beleggen steeds interessanter door hoge inflatie: hoeveel geld hou je best achter de hand als spaarbuffer?

SparenDe stijgende inflatie bedraagt nu 8,31 procent, het hoogste niveau in 39 jaar tijd. Dat zorgt ervoor dat ons spaargeld aan een recordtempo minder waard wordt. Wie dat tegen wil gaan, verhuist zijn spaarcenten beter richting beleggingen. Maar, zeggen adviseurs, je kan best wel een spaargeldbuffer voor noodgevallen behouden. Hoeveel moet die bedragen? Spaargids.be zocht het uit.

57 reacties

  • William Lambrecht

    2 jaar geleden
    Reacties zoals die van de duivenmelkers. Iedereen wint terwijl er twee op de drie verliezen.
  • Dirk Brouns

    2 jaar geleden
    Beste investering was voor Corona toen de leningen laag stonden. Bijna gratis geld steken in aankoop van bouwgrond. Geen onderhoud en waarde stijgt gestaag. Nu door inflatie betaald de lening zich versneld af en stijgt prijs van je goed stijgt sterk. 4j geleden gekocht nu prijs maal 1.5x
  • paul merckx

    2 jaar geleden
    Je moet kopen wat niemand wil namelijk -goud.
  • Peter Gabriels

    2 jaar geleden
    Veel onzin en veel waarheid hier. Maar naast de kwestie. Wil je een stressfree leven hebben moet je een cashbuffer hebben en de getallen genoemt in het artikel zijn redelijk korrekt. Wat je nodig hebt als je in pensioen gaat is een heel ander getal en verhaal. Wat men hier ook vergeet is dat aandelen kunnen verkocht worden op enkel werkdagen en zijn dus ook een goede shortterm buffer. Wat niet het geval is met immo of een dure auto.
  • Marc Stromberg

    2 jaar geleden
    Als alleenstaande met een goed inkomen is het mij toch al onmogelijk geworden om nog te sparen. Na aftrek van huur, wagenkosten, water, gas, elektriciteit blijft er net genoeg over om eten en kleding te kopen. Op vakantie gaan zit er niet meer in.