Een twintigtal Assenaren stelde zich al kandidaat om Oekraïense vluchtelingen op te vangen  © Geert Vanloffelt

Eerste infoavond voor opvang Oekraïners: “Mijn zolder omgebouwd tot logeerkamer”

As -

Woensdagavond is in vrijetijdscentrum ’t SAS een eerste infoavond georganiseerd voor Assenaren die informatie willen over vluchtelingenopvang en buddywerking.

Een twintigtal inwoners gaf gehoor aan de oproep, die als doel had een inventaris te maken van het aantal beschikbare plaatsen in de gemeente. Tegelijk kregen de geïnteresseerden uitleg over de regelgeving voor opvang, ook de rechten en plichten van vluchtelingen werden toegelicht. Stefan Lescrenier (42) is een van de kandidaten die graag plaats maakt voor tijdelijke opvang. “Ik heb onlangs mijn zolder omgebouwd tot logeerkamer met sanitair”, vertelt hij. “Ik kom vanavond naar hier om eens te kijken hoe het in zijn werk gaat om deze studio beschikbaar te maken voor tijdelijke opvang.”

Burgemeester Tom Seurs was aanwezig om de kandidaten te verwelkomen. “We hebben als gemeente al voor enkele opvangplaatsen gezorgd, vandaag is het de bedoeling om alle beschikbare opvangplaatsen bij particulieren te groeperen”, zegt burgemeester Seurs. “Daarnaast willen we de buddywerking in de kijker plaatsen. Een buddy of vriend kan vluchtelingen in onze gemeente wegwijs maken door bijvoorbeeld samen naar de bieb of winkel te gaan of een kind te leren fietsen. Dergelijke zaken helpen altijd om je een beetje thuis te voelen. Mensen die interesse hebben om mee te helpen als buddy, gastgezin of vertaler mogen zich altijd melden.” (geva)

Wie onder meer nog bedden, matrassen en ondergoed heeft, mag dat altijd laten weten via www.as.be/as-solidair-help-oekraine

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer