©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Slecht nieuws: topfavoriet Wout van Aert hoogst onzeker voor Ronde van Vlaanderen

Onheilspellend nieuws vanuit het kamp van Jumbo-Visma. Topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen Wout van Aert is onzeker voor zondag. De Belgische kampioen voelt zich niet goed en zal donderdag niet mee verkennen, zo laat zijn ploeg weten.

Raf Hermans

“Wout van Aert voelt zich niet lekker en doet de parcoursverkenning van de ploeg niet mee”, klinkt het bij de Nederlandse ploeg van Van Aert. “Zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen is zeer onzeker.”

“Hij voelt zich niet lekker en besliste om thuis te blijven”, vertelt ploegleider Grischa Niermann. “Als we hem enkel voor de verkenning misten was het niet zo erg geweest, maar we moeten toegeven dat de kans bestaat dat hij de wedstrijd zal missen. Op dit moment kan ik nog niet zeggen of hij erbij zal zijn zondag. Als hij zich zondagochtend fit voelt, laten we hem starten.”

“Het zou een enorme tegenslag zijn mochten we Wout missen zondag. We kunnen hem vervangen als het nodig is en we zullen ons wedstrijdplan moeten aanpassen. Maar we hebben met Tiesj (Benoot, nvdr.) en Christophe (Laporte, nvdr.) nog twee renners in topvorm. We zouden nog steeds starten met het doel om te winnen”, aldus Niermann.

Van Aert is de zoveelste renner die dit voorjaar ziek wordt. De timing kan alvast niet slechter voor de Belgische kampioen. Van Aert won de Ronde van Vlaanderen nog nooit. Vorig jaar werd hij zesde, in 2020 moest hij de duimen leggen voor Mathieu van der Poel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer