Getty Images

Motorbende aangehouden voor grootschalige productie van drugs en bezit van vuurwapens

De Federale Gerechtelijke Politie heeft een bende opgerold die verdacht wordt van de grootschalige productie van synthetische drugs. Bij 17 gelijktijdige huiszoekingen zijn vorige maand in Oost- en West-Vlaanderen een hoeveelheid synthetische drugs en vuurwapens aangetroffen. 12 verdachten zitten op dit moment in voorhechtenis. 

In augustus vorig jaar werd in Geraardsbergen bij een brand een grote hoeveelheid afval van chemische producten aangetroffen. "Dat duidde op de mogelijkheid dat er ook een labo zou zijn om synthetische drugs te maken", klinkt het bij Patrick Willockx van de Federale Gerechtelijke Politie. "Na onderzoek kwamen we uit bij een bende die in aanmerking kwam voor de aanmaak van synthetische drugs."

Bezit van vuurwapens

Na 17 gelijktijdige huiszoekingen in Oost- en West-Vlaanderen werd materiaal gevonden waarmee synthetische drugs kunnen gemaakt worden. 12 mensen werden aangehouden. Op 28 maart 2022 werd ook nog een bijkomende verdachte opgepakt in Ninove. Die werd op 29 maart voorgeleid en ook onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het merendeel van de verdachten blijkt lid te zijn van dezelfde motorclub MC Peccatori. 

"Bij de huiszoekingen zijn ook meerdere vuurwapens in beslag genomen, waaronder een riotgun en jachtwapen met afgezaagde loop, stroomstootwapens en pepperspray", geeft Willockx nog mee. Er zijn ook 3 wagens in beslag genomen en meer dan 10.000 euro aan cash geld.

Meest gelezen