Simon Mouton Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Simon Mouton Photo News

INTERVIEW. Professor over crisis in kinderopvang: “Verdubbel het budget. Of zijn onze jongste kinderen dat niet waard?”

Professor gezinspedagogiek Michel Vandenbroeck (UGent) ziet de crisis in de kinderopvang steeds verder uitdeinen. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt: het doet denken aan rebellie.” Hij legt uit waar de onvrede vandaan komt en wat we eraan kunnen doen.

54 reacties

  • Erik Lejeune

    2 jaar geleden
    Nooit naar de crèche gebracht, altijd bij de grootouders geweest, perfect.
  • Bernard Loncke

    2 jaar geleden
    Nee onze kinderen zijn dat niet waard! Men investeert miljarden in immigratie/integratie van vreemdelingen. Men investeert honderden miljoenen in woondorpen, opvang en onderhoud en medische verzorging, schoolbijstand van 30.000 Oekraïense vluchtelingen met een leefloon waar sommige gepensioneerden van dromen die hier gans hun leven bijgedragen hebben. Voor eigen volk en kinderen is er geen geld voor opvang, verzorging, bijstand, sociale woning en deftig pensioen! Dat is de keiharde realiteit!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Kindergeld is een onderdeel van de SZ en daar wordt voor betaald met sociale bijdragen. Het afschaffen is dus weer eens een cadeau aan de ondernemers. Zelf worden we er niet beter van.
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Waarom moeten wij mee betalen voor de kinderopvang van anderen veelal tweeverdieners met een goed betaald loon die wel veel geld hebben om twee tot drie keer per jaar dure buitenlandse reizen te doen en wekelijks op restaurant te gaan om dit dan om de sociale media te plaatsen
  • Lisette Nelissen

    2 jaar geleden
    Schakel de grootouders in in plaats van hen te doen werken tot hun kleinkinderen pubers zijn. Wellicht zal het pensioen dat je extra betaalt veel minder kosten dan dure crèches. De ouders zullen meer geld uitgeven en dus de economie meer doen draaien. Ik kon vroeger op mijn ouders en schoonouders rekenen. Zonder hen had ik mijn job met onregelmatige uren niet kunnen doen. En waar kan een kind beter zijn?