Geert Deschacht

Nog geen sneeuw, maar schuim in fontein in Gistel

De fontein op het Aulendiebachplein, in het centrum van Gistel, spuit sinds deze nacht schuim in plaats van water. Waarschijnlijk goot een flauwe plezante afwasmiddel in het water, waardoor de fontein is beginnen schuimen. “Als het morgen nog zo is, gaan we hem legen en kuisen”, zegt Geert Deschacht, schepen van Openbare Werken (Open VLD).

Een opmerkelijk zicht op het Aulendiebachplein in Gistel: de fontein is veranderd in een schuimbad. Geert Deschacht, schepen van Openbare Werken (Open VLD), vermoedt dat iemand afwasmiddel in het water goot. “Ik kreeg deze morgen de melding dat er een product uitgegoten was in de fontein. Ik heb meteen iemand van de technische dienst gestuurd. Ze hebben vastgesteld dat er waarschijnlijk een afwasmiddel in de fontein is gegoten.”

Volgens de schepen is het niet de eerste keer dat de fontein het doelwit is van zo’n actie. “Tijdens de vorige legislatuur hebben ze dat ook voorgehad. Toen hebben ze dat één of twee dagen zo gelaten om te kijken welk product het was. Als er morgen nog steeds schuim staat, gaan we de fontein legen en reinigen.”

Sinds kort hangt er een camera op het plein. De gemeente hoopt aan de hand van de beelden de daders te vinden. Ze riskeren een GAS-boete.

Meest gelezen