Drie honden vergiftigd in Overijse: "Het is hartverscheurend"

In Overijse zijn vorige week vrijdag drie honden vergiftigd. Eigenaar Christophe Deckers trof de dieren dood aan in zijn garage. "Degenen die zoiets doen dat zijn geen mensen, maar sadisten."

Vorige week vrijdag kwam Christophe Deckers, kweker van de Engelse mastiff, nietsvermoedend terug thuis van het werk. Wanneer hij de garage opende geloofde hij zijn ogen niet. "Toen ik binnenkwam lagen alle drie de honden levenloos op de vloer. Ik zag direct dat hun tongen blauw waren dus waarschijnlijk zijn ze gestikt." 

De dader is op de een of andere manier in mijn garage geraakt

Christophe Deckers, hondeneigenaar

Uit het autopsierapport blijkt dat de honden vergiftigd zijn met een substantie van zwarte korrels. Wat daar precies inzit moet nog worden onderzocht.  Volgens Christophe moet het wel om een zeer sterk vergif gaan.  "Engelse mastiffs zijn grote honden die meer dan honderd kilo kunnen wegen. Je moet dus al een zeer sterk product hebben om drie van die beesten op zo een korte tijd te vergiftigen", vertelt hij.

De Overijsenaar is ervan overtuigd dat de dader bij hem thuis is binnengedrongen. "De dader moet  het vergif handmatig toegediend hebben. Je schuift zoiets niet zomaar onder de deur, daarvoor is de massa van het product veel te groot. De dader is dus op de een of andere manier in mijn garage geraakt."

"Het is hartverscheurend", vertelt een nog steeds aangeslagen Christophe. "Wij hebben geen kinderen, dus we beschouwen de honden als onze kinderen.  Als je er dan drie van de zeven in één keer verliest, dan is dat een enorme slag in het gezicht."

Dader

Voor Christophe is het voorlopig nog gissen naar wie de dader is. Mogelijk kan het resultaat van het onderzoek naar het vergif helpen met de zoektocht. "Het moet echt een specifiek product zijn dat niet zomaar overal verkrijgbaar is. Er moet in de winkel worden bijgehouden wie dat koopt. Dat is dus nog de enige hoop op het vinden van de dader. Als de dader het vergif online aangekocht heeft staan we natuurlijk nergens."

Meest gelezen