De RV Belgica zal zo’n 300 per jaar rondvaren op de Noordzee, Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en Noordpoolgebied in de zomer om daar wetenschappelijk onderzoek te doen.
Volledig scherm
De RV Belgica zal zo’n 300 per jaar rondvaren op de Noordzee, Atlantische Oceaan, Middellandse Zee en Noordpoolgebied in de zomer om daar wetenschappelijk onderzoek te doen. © KBIN/Belspo

Een blik aan boord van het nieuwe Belgische kroonjuweel voor wetenschap op zee

De Belgica, het nieuwe onderzoeksschip van de Belgische overheid, ligt momenteel aangemeerd in Zeebrugge. Wij mochten vandaag even een kijkje nemen aan boord van dit prestigieuze drijvende laboratorium.

2 reacties

  • Frank De Blieck

    2 jaar geleden
    Knap staaltje techniek en state of the art instrumenten aan boord. Wetenschap en techniek , iets waar we als Belgen wat trotser op mogen zijn. Alle wetenschappelijk onderzoek zorgt ook voor controverse ( zoals bij Tuur) maar we mogen nooit uit het oog verliezen dat kennis en wetenschappelijk onderzoek (ook al lijkt het verband niet altijd direct zichtbaar) een ongelofelijke meerwaarde creëert naar vooruitgang op alle vlakken in de maatschappij. Stilstand is achteruitgang voor de mensheid.
  • Tuur schiepers

    2 jaar geleden
    54 miljoen dat kan maar voor kinderopvang en minder validen is geen geld.