©Anneke Janssen - All Rights Reserved

Rapper Lil Kleine reageert voor het eerst na verdenking van mishandeling vriendin: "Ik zoek hulp in Thailand"

De Nederlandse rapper Lil Kleine (27) heeft voor het eerst gereageerd nadat hij werd opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes. In een Instagrambericht zegt hij momenteel in Thailand te verblijven voor professionele hulp, en te beseffen dat hij verkeerd heeft gehandeld.

“Na een hele lange tijd niks van mij gehoord te hebben, wil ik op deze manier even iets laten weten”, steekt de Amsterdamse rapper van wal. “Ik zie in dat ik veel te lange tijd op een ongezonde en verkeerde manier heb geleefd, en dat ik de verkeerde dingen heb gedaan als persoon. Ik ben mezelf niet geweest, heb verkeerd gehandeld en heb heel veel mensen pijn gedaan en gekwetst. Dat had nooit had mogen gebeuren.”

Waar hij spijt van heeft en wie hij heeft gekwetst, vertelt Lil Kleine – geboren als Jorik Scholten – niet.

In de cel op Ibiza

Half februari werd hij aangehouden door de Amsterdamse politie. Op sociale media circuleerden beelden waarin hij zijn vriendin Jaimie Vaes aan haar haren uit een auto trekt en haar hoofd tussen de autodeur klemt. Een week voordien werd hij nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub.

Het was niet de eerste keer dat Lil Kleine werd verdacht van het mishandelen van Vaes. Vorig jaar moest hij al een nacht doorbrengen in de cel op Ibiza omdat hij gewelddadig zou zijn geweest. Uiteindelijk seponeerde een Spaanse rechter de zaak. Lil Kleine en Vaes lieten toen in een verklaring weten dat ze ruzie gemaakt hadden, maar dat er geen fysiek geweld aan te pas kwam. Ook dit keer heeft Vaes geen klacht ingediend.

Hulp in Thailand

Na ruim twee weken in de gevangenis te hebben gezeten, is Lil Kleine sinds half maart weer op vrije voeten: de rechtbank in Amsterdam besliste dat hij zijn zaak in vrijheid mag afwachten. Dat doet hij in Thailand, zegt hij nu: “Ik ben op dit moment in Thailand waar ik professionele hulp krijg. Ik weet dat het een hele lange weg gaat worden, maar ik ga die weg met volle moed tegenaan.”

Meest gelezen