Cindy Vanbrusselen startte in 2011 'De Sproetjes' in Schepdaal. Haar opvang biedt plaats aan 28 baby's en peuters. Ze staakt vandaag mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Vanbrusselen startte in 2011 'De Sproetjes' in Schepdaal. Haar opvang biedt plaats aan 28 baby's en peuters. Ze staakt vandaag mee.

Vandaag staakt de kinderopvang: “Mijn potje is soms zo vol dat ik mijn eigen kinderen geen aandacht meer kan geven”

De kinderopvang kraakt en kreunt. Vandaag protesteert de sector voor het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in Brussel. Het is al de tweede stakingsdag, na vorige week in Gent. Deze drie dames leggen ook het werk neer, want: “Zo houd ik het geen 20 jaar meer vol.”

51 reacties

  • Sara Peeters

    2 jaar geleden
    Pensioen hervormen naar leeftijd 57 tot 60 jaar zij kunnen daarna op hun kleinkinderen passen. Probleem opgelost. En voor degene die geen ouders hebben of niet kunnen zal er voldoende plaats zijn bij de opvang. Babyboom zal dan ook verbeteren en die kunnen dan als volgt voor de pensioenen gaan werken. 55tot57 jaar worden meestal ontslagen omdat ze te duur worden. En geraken niet meer aan de juiste job of worden geforceerd om zelfstandige te worden. Domme regering doe er iets aan!!
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Het probleem in deze tijd is dat de grootouders ook nog werken zodat iedereen aangewezen is op de kinderopvang.
  • Ingrid Vantroostenberghe

    2 jaar geleden
    Betaal 1 van de ouders, moeder of vader een "loon" uit zodat de kinderen niet het en der moeten gedumpt worden. Vroeger bleven de vrouwen thuis om voor hun kroost te zorgen. Wij waren blij elke vakantie , weekend etc thuis te zijn en niet verplicht gedumpt te worden hier of daar. We waren veel gelukkiger. Ok het leven is verandert maar nu willen ze allemaal een grote en moderne woning met alles erop en eraan, 2 auto's, minimum 2 x per jaar op reis, om die luxe te hebben moeten ze met 2 werken
  • Julien Letschert

    2 jaar geleden
    Denk dat velen hier eens moeten leren rekenen. Als men de grote luxe weglaat is het dan nog nodig om met twee voltijds te gaan werken? Eventueel kan er iemand parttime of halftijds werken en de kinderen zelf grootbrengen. Maar ja, dan moet men van zijn grote luxe afgeven. Drie maal op reis gaan, een tweede auto op de oprit, en een kast van een huis van 600.000 euro of meer. Dat staat allemaal mooi voor de buurt.
  • karin sneyers

    2 jaar geleden
    Wat een reacties:( Totaal geen respect voor wat ik en 25.000 anderen elke dag verwezenlijken in de sector. Ter info: dit is wel degelijk een job hoor! Geen speeltoezichtje… ik heb hier dertig jaar geeden idd zelf voor gekozen. Toen was het nog een werkbare job, ratio 1/6. Hebben jullie ook maar enig idee hoe wij dit doen? Die 1/9?!? Alvast bedankt voor jullie degoutante reacties..