Hoofdeconoom Nathan Sheets van CitiGroup, eerder werkzaam bij het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Federal Reserve.
Volledig scherm
Hoofdeconoom Nathan Sheets van CitiGroup, eerder werkzaam bij het Amerikaanse ministerie van Financiën en de Federal Reserve. © PhotoNews/RV

Hoofdeconoom Citigroup: “Aanzienlijke kans op wereldwijde recessie”

EconomieDe kans op een wereldwijde recessie is flink toegenomen door de oorlog in Oekraïne en de hoge inflatie in vrijwel alle landen. Dat zei hoofdeconoom Nathan Sheets van de Amerikaanse bank Citigroup tegen persbureau Bloomberg.

11 reacties

  • dirk clemeur

    2 jaar geleden
    In Amerika zullen de spaarders een hogere rente op hun spaargeld mogen ontvangen. Hier in Europa wordt dit verhinderd door de ECB met aan het hoofd de onbekwame voorzitster La Garde die dit tegenhoud om haar vrienden de bankiers te belonen. De bevolking verarmt en de banken en grote ondernemers worden elke dag rijker. Het wordt hoog tijd dat dat deze mevrouw met pensioen gaat.
  • Miguel Leboucq

    2 jaar geleden
    Als je het genoeg in de media herhaalt, zal het wel gebeuren
  • David Hermans

    2 jaar geleden
    En hoe meer de overheden proberen in te grijpen hoe erger ze het zullen maken. Een mooi voorbeeld is de tijdelijke werkloosheid. Daarmee verergeren ze het tekort aan de aanbodzijde (stilleggen van productie) en behouden tegelijk de vraagzijde (koopkracht van de werknemers). Om van de automatische loonindexering nog maar te zwijgen...
  • David Hermans

    2 jaar geleden
    Ja, en dan? De economie is op dit moment compleet oververhit (mede door het gulle corona-beleid). Wat zal volgen is gewoon een conjuncturele crisis, heel normaal in de economische cyclus (maar dat kunnen we blijkbaar niet meer aanvaarden).
  • Jean Lazoore

    2 jaar geleden
    Nog zo een in zijn ivoren toren die je voor geen Euro cent mag vertrouwen. Geen probleem, de middenklasse gaat wel betalen. Op radio en TV heeft men het steeds over de mensen die steun nodig hebben maar de middenklasse zullen ze blijven pluimen tot we ook steun nodig hebben. Vraagje : Wie gaat er dan nog betalen ?