© ATV

Beerschot wil cultspeler Denis Prychynenko (Deinze) terughalen

Beerschot heeft de voorbije weken verschillende keren contact opgenomen met de entourage van Denis Prychynenko. De 30-jarige verdediger mocht vorige zomer na vijf succesvolle jaren Beerschot transfervrij verlaten, maar werd als bedanking wel tot ambassadeur van de club gebombardeerd. Na een jaartje bij Deinze staat de deur voor een terugkeer naar het Kiel nu wagenwijd open.

Koen Frans

Beerschot is aan het bouwen aan een ploeg voor volgend jaar en de technische commissie maakt werk van de terugkeer van publiekslieveling Denis Prychynenko. Verschillende gesprekken tussen club en speler hebben voorlopig wel nog geen witte rook opgeleverd. Het is ook onduidelijk of Deinze wil meewerken aan een transfer. Prychynenko is bij de Oost-Vlaamse club aanvoerder en verdient er meer dan wat hij bij Beerschot verdiende. Bovendien ligt hij er nog een jaar onder contract en zal Beerschot dus een transfersom voor hem moeten betalen. Voorlopig blijft het afwachten of de drie partijen met elkaar tot een akkoord kunnen komen.

Prychynenko voetbalde van 2016 tot 2021 op het Kiel en groeide er uit tot een cultfiguur. De beenharde verdediger met het hart op de tong werd wereldberoemd in Antwerpen door zijn legendarische interview na de gewonnen promotiefinale tegen OH Leuven. De liefde tussen Beerschot en Prychynenko is na zijn vertrek van vorige zomer nooit verdwenen. Zo heeft hij het logo van XIII, dat verwijst naar stamnummer 13 van de club, op zijn lichaam getatoeëerd. Samen met zijn maatje Tarik Tissoudali kwam hij het voorbije seizoen zijn ex-ploegmaats bovendien nog regelmatig aanmoedigen. Prychynenko koos als ambassadeur van Beerschot bij Deinze ook bewust voor rugnummer 13.

LEES OOK. “F*ck the haters”: legendarische woorden Prychynenko (Beerschot) vereeuwigd op T-shirt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners