Emanoel Nascimento Borges. ©  VTM

Antwerpse acteur duikt op als verloren zoon in VTM-telenovelle Lisa: “Bijzonder leerrijk om tussen al die ervaren acteurs te staan”

In de VTM-telenovelle Lisa maakt vanaf maandag een nieuw personage zijn opwachting. De Antwerpse acteur Emanoel Nascimento Borges, die als voetbaltalent voor het eerst opdook in de reeks Panna over Borgerhoutse voetbaltalenten en later ook meespeelde in de Ketnet-serie #Likeme, duikt op als de zoon van Eric en dus ook de halfbroer van Lisa.

dvd

Emanoel Nascimento Borges zal de vaste cast vervoegen. “De kijkers konden eerder al een glimp van zijn personage Arthur Verduyn opvangen tijdens enkele mysterieuze telefoongesprekken met Eric (Bert Cosemans)”, zegt VTM in een persbericht. “Maar op maandag leren ze Arthur écht kennen als… de zoon van Eric en dus ook de halfbroer van Lisa (Tinne Oltmans). In de zoektocht naar zijn vader duikt Arthur plots op in de Keetal, maar Eric heeft het bestaan van zijn zoon altijd angstvallig verborgen gehouden voor zijn partner Suzanne (Hilde De Baerdemaeker)…”

(Lees verder onder de video)

Emanoel voelt zich alvast prima in zijn nieuwe rol. “Arthur is een zalige jonge gast. Hij heeft een gouden hart en een groot rechtvaardigheidsgevoel. Arthur ziet het goede in iedereen en is vastberaden om van de wereld een betere plek te maken, ook al moet hij zichzelf daardoor op de tweede plaats zetten. In #LikeMe speelde ik als Dennis de slechterik, maar Arthur zou ik in het echte leven graag te vriend hebben. Ik heb nog niet zo lang geleden mijn roeping in het acteren gevonden, maar ben vastberaden om verder aan mijn acteercarrière te timmeren. Het is dan ook bijzonder leerrijk om op de set van Lisa tussen acteurs te staan die al jaar en dag in het vak zitten. Op mijn eerste draaidag overlaadden ze mij met tips en zorgden ervoor dat ik me thuis voelde op de set. Zowel Emanoel als Arthur worden heel goed ontvangen in Lisaland!”

Voetbaltalent

Naast acteur is Emanoel ook een begenadigd voetballer, al moest hij een profcarrière aan zich voorbij laten gaan. Hij debuteerde in de reeks Panna over Borgerhoutse voetbaltalenten. Emanoel is van geboorte Braziliaan en zette daar zijn eerste stapjes als straatvoetballer.

“Toen ik naar België kwam op mijn zevende, leerde ik eerst Nederlands spreken en nadien werd ik ingeschreven bij Tubantia Borgerhout. Na vier jaar Tubantia belandde ik bij Antwerp, later bij Merksem en City Pirates”, vertelde hij onlangs. “Ik groeide rond mijn zestiende door naar de eerste ploeg. Profvoetballer worden leek binnen handbereik te liggen. Maar toen ik 18 werd, zag ik leeftijdsgenoten feesten en andere leuke dingen doen. Ik wou niet dat mijn jeugd onder het voetbal zou lijden. Ik begon te beseffen welke zware opofferingen een profvoetballer moet doen en mijn niveau stagneerde. Twee jaar geleden deed ik een nieuwe poging om weer hogerop te geraken, maar een blessure besliste er anders over. Ik denk dat ik nu niet veel hoger meer moet mikken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER