Gigantisch stort in voortuin wordt dan toch opgeruimd: gemeente stelt externe firma aan

Sint-Stevens-WoluweHet gigantische stort dat al maanden in een voortuin van een woning in het Tiendeschuurveld in Sint-Stevens-Woluwe ligt, wordt binnen enkele dagen dan toch opgeruimd. Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) stelde een externe firma aan, die aangemaand wordt om het afval volgende week op te ruimen. “De kosten zullen verhaald worden op de eigenaar van de woning en de aannemer.”

  1. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    44

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel
  2. Nawras (20), studente journalistiek, speecht op ‘Difference Day’: “De persvrijheid in België staat de laatste jaren steeds meer onder druk”
    PREMIUM

    Nawras (20), studente journalis­tiek, speecht op ‘Difference Day’: “De persvrij­heid in België staat de laatste jaren steeds meer onder druk”

    Op vrijdag werd in Bozar de tiende editie van Difference Day gevierd, een groots evenement dat draait om persvrijheid en vrije meningsuiting. Met debatten en lezingen stond de dag in het teken van onafhankelijke verslaggeving, vooral in tijden van toenemende conflicten, intimidatie en polarisatie. Tijdens het evenement deelden verschillende studenten hun gedachten, ervaringen en vragen over de uitdagingen van de maatschappij. Nawras (20), studeert journalistiek aan de Erasmushogeschool, en kreeg te zaal stil met haar speech over de zaak Sanda Dia. “Met mijn speech wil ik vooral benadrukken dat er nog steeds geen gerechtigheid is voor Sanda of zijn ouders.”
    Stad Brussel