”De Droogbroekstraat blijft afgesloten op vraag van de bewoners. Nu kunnen we ook meten hoeveel auto’s over de nabije Zwarte Weg rijden”, legde schepen Vertessen uit.© Fred Peeters

GEMEENTERAAD. Hoeseltse oppositie vraagt heropening Droogbroekstraat, maar meerderheid zegt nee

Hoeselt
Fred Peeters

Droogbroekstraat: Raadslid Serge Voncken (Best Groen) vroeg om de afsluiting van de Droogbroekstraat onmiddellijk op te heffen: “Door de werken aan de Tongersesteenweg kan men via die gewestweg niet meer vanuit Bilzen naar Hoeselt rijden. De Droogbroekstraat is een mogelijk alternatief. Maar door Droogbroek af te sluiten rijden nu meer mensen door de nabije Zwarte Weg. De Droogbroekstraat is een brede tweerichtingsstraat, de Zwarte weg waarover het verkeer nu om rijdt, is amper één rijbaan breed. Als er werken zijn, is er altijd ergens een toename van omleidingsverkeer. Waarom is trouwens beslist de Droogbroekstraat af te sluiten?”

Schepen Vertessen (N-VA-Nieuw) legde uit dat de vraag om de Droogbroekstraat af te sluiten niet vanuit Bilzen kwam, maar van de bewoners van Droogbroek. “Zij vreesden verkeersoverlast. De afsluiting van Droogbroek is ook een test wat er gebeurt als de NMBS op termijn bijna alle overwegen in Hoeselt gaat sluiten. Dan zal er ook veel meer verkeer over de brug in de Stationsstraat naar de Zwarte weg rijden. Nu kunnen we meten hoeveel verkeer omrijdt en dat is dan ook een argument om deze weg later te laten verbreden. Om vandaag het verkeer op de Zwarte Weg te vertragen, is deze ingericht als fietsstraat. Auto’s mogen fietsers daar niet inhalen. De afsluiting van de Droogbroekstraat is niet definitief. Als de werken aan de Tongersesteenweg in Bilzen gedaan zijn, gaat de weg opnieuw open.” De meerderheid wees de vraag tot heropening van de Droogbroekstraat af.

Groener centrum: Hoeselt wil het dorpscentrum wat aangenamer maken om te vertoeven. Een ontwerper mag voor 46.000 euro een plan tekenen waarbij een deel van het Kioskplein én een deel van de Dorpsstraat tussen Gieterijstraat en Schepenenlaan onthard wordt. De voorlopige houten – en nogal provisoire - caféterrassen op de Dorpsstraat die omwille van Corona werden aangelegd zouden dan kunnen vervangen worden door een meer comfortabele accommodatie.

Graszitmaaier: Voor de technische dienst wordt een zitmaaier besteld van 86.000 euro. Het voertuig met grote hydraulische opvangbak is voorzien van een afgesloten zitcabine en mag ook op straat rijden. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer