16-jarige aan het stuur van auto aangehouden in Roeselare na politieachtervolging

Na een achtervolging in Roeselare heeft de politie donderdagmiddag een jongeman van 16 opgepakt, die met een auto aan het racen was door de binnenstad. De tiener werd aan de kant gezet door een motorrijder van de politie en vluchtte daarna weg. Tijdens de achtervolging beging hij nog 21 verkeersovertredingen. 

Een anonieme motorrijder van de politiezone RIHO merkte gisteren rond 13 uur een BMW op die behoorlijk sportief aan het rijden was in de binnenstad. De bestuurder versnelde hard om dan opnieuw even hard af te remmen, slipte door de bochten en bracht voetgangers en fietsers in gevaar. Het lukte de agent om de auto aan de kant te laten stoppen. Maar toen hij het voertuig wilde controleren, vluchtte de tiener die nog geen rijbewijs had weg. 

21 verkeersovertredingen

Daarop zette de politie de achtervolging in door het stadscentrum van Roeselare. De tiener beging daarbij nog 21 verkeersovertredingen", vertelt Carl Vyncke, woordvoerder van politiezone RIHO. "Hij reed over volle witte lijnen, negeerde de borden van verboden richting, reed door het rood en reed rechtdoor over kruispunten zonder voorrang van rechts te verlenen. Hij heeft ook verschillende snelheidsovertredingen begaan; op een bepaald moment reed hij 130 kilometer per uur, waar er maar 50 km/u toegelaten is. Daarmee bracht hij heel wat andere weggebruikers in gevaar."

Uiteindelijk kon de wagen tot stilstand gebracht worden en 3 jongeren die als passagier in de auto zaten, vluchtten weg. Zij werden ondertussen allemaal geïdentificeerd en zijn 15 en 16 jaar oud. De 16-jarige bestuurder bleef zelf na de achtervolging in de auto zitten en werd opgepakt door de politie. Hij mag zich verantwoorden voor de politierechter. De auto die van de neef van de jongen bleek te zijn, werd voorlopig in beslag genomen. 

Meest gelezen