Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

Van oproep van regering tot verplichte afschake­ling: deze drie noodfases liggen klaar als Poetin de gaskraan dichtdraait

De Russische president Poetin maakt zijn dreigement om de gaskraan naar Europa dicht te draaien voorlopig niet hard. Toch worden overal in Europa de noodplannen van onder het stof gehaald. Ook bij ons. Daarin wordt vastgelegd wat er gebeurt wanneer de kraan plots dicht gaat. Een overzicht.

73 reacties

  • Pascal Winters

    2 jaar geleden
    Vollebak kerncentrales bouwen. Probleem opgelost. Afval stockeren in oude koolmijnen. China bouwt er nu meer bij dan heel Europa ooit heeft gehad. Wie is er slim?
  • Danny Govaerts

    2 jaar geleden
    Wij Belgen waren toch maar voor %3 afhankelijk van Russisch gas.. waar komt dan de grote paniek vandaan .. worden we belogen. Of moeten ze met de overige %50 van het normale verbruik andere landen bevoorraden aan woeker winsten. Het geld moet van ergens komen.
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Het plan is wie dan verbruikt + nog eens 15 % belastingen erbovenop te vragen ze zullen dan wel minder verbruiken . Daarna de dikken vesten in promotie zetten De politiekers zien wel waar de lamp brand
  • Stefanie van Dijk

    2 jaar geleden
    Als de regering dan eerst eens het goede voorbeeld geeft, op het gemeentehuis stoken ze je buiten en de straatverlichting kan op de meeste plaatsen gehalveerd tot zelfs beperkt tot kruisingen. Wat mij betreft kunnen we (EU) beter zelf de gaskraan dichtdraaien dan het erop aan laten komen dat Poetin dit misschien doet (overigens niet heel waarschijnlijk want is een van zijn grootste inkomstenposten op het moment)
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    Wat het afschakelplan van onze regering zoal waard is zullen we snel weten wanneer er paniek zal uitbreken. Men zal direct beseffen dat deze regering net alles net verkeerd heeft gedaan, om ons een veilige en goedkope energiebevoorrading te kunnen verzekeren.