©  AFP

Kroatië, Marokko en Canada WK-tegenstanders van Rode Duivels; Spanje of Duitsland mogelijke opponent in de tweede ronde

De Rode Duivels nemen het tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar (21 november-18 december) op tegen Kroatië, Marokko en Canada. België is ingedeeld in groep F. Dat wil zeggen dat de Rode Duivels pas op woensdag 23 november voor het eerst in actie komen.

Michael Van Damme

De Rode Duivels ontmoeten voor het eerst op een eindtornooi Kroatië, dat vier jaar geleden nog verliezend WK-finalist was. Marokko was op het WK 1994 reeds tegenstander van België. Het duel wordt extra interessant omdat een aantal Marokkaanse internationals in België voetballen en er in ons land een aanzienlijke Marokkaanse gemeenschap is. Ook bij Canada, dat pas voor de tweede keer aanwezig is op een WK, voetballen een aantal bekenden: Jonathan David (ex-AA Gent) en Tajon Buchanan (Club Brugge).

België zit in de tweede tabelhelft, samen met onder meer Spanje, Duitsland en Brazilië. Pas in de halve finales worden de tabelhelften gewisseld. In de tweede ronde nemen we het op tegen het nummer één of twee uit groep F, Spanje of Duitsland dus. Dat wordt meteen een zware dobber.

De wedstrijden in de groep van de Rode Duivels:

woensdag 23 november: België-Canada en Marokko-Kroatië

zondag 27 november: België-Marokko en Kroatië-Canada

donderdag 1 december: Kroatië-België en Canada-Marokko

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer