©  AP

Bondscoach Roberto Martinez reageert op WK-tegenstanders: “Uitdagende en zware loting”

Bondscoach Roberto Martinez noemt de loting van de Rode Duivels voor het WK in Qatar (Canada, Marokko en Kroatië) een zware loting. Hij is wel blij dat België pas op de derde WK-dag in actie komt.

Bron: BELGA

“Het is zeker een uitdagende loting”, stak de bondscoach van wal. “Het is ook een zware loting, omwille van verschillende redenen, maar het zijn fantastische wedstrijden om naar uit te kijken, vanwege de banden die er tussen de verschillende landen zijn. Marokko heeft heel wat spelers met een Belgische link, Canada heeft een sterke kwalificatiecampagne achter de rug en dan heb je nog Kroatië, dat we natuurlijk allemaal kennen van het WK in Rusland. Ik kijk alvast uit naar de start van de voorbereiding. Het goede nieuws is dat we onze eerste wedstrijd wat later spelen, waardoor onze voorbereiding langer is en we misschien nog een uitzwaaiwedstrijd kunnen spelen voor onze fans.”

Met een positie in een van de laatste groepen kreeg bondscoach Roberto Martinez min of meer wat hij voor de loting gehoopt had. Omdat het WK dit jaar tijdens de wintermaanden gespeeld wordt, zal er in plaats van 3 weken slechts 1 week voorbereiding zijn. Dankzij hun plaats in groep F werken de Belgen hun eerste wedstrijd in Qatar twee dagen later af dan de teams in groepen A en B, die het toernooi op 21 november aanvatten. Op 24 november wordt in de groepen G en H de groepsfase afgesloten. (belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer