Illustratiebeeld
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld © Photo News

Huismerken door exploderende prijzen populairder dan ooit. Merkloos winkelen: dat loont

Worden de bekende merken ons te duur? We leggen sinds de prijzenexplosie duidelijk meer huismerkenproducten in onze winkelkar. Bij Delhaize zijn vandaag zowat 6 op de 10 verkochte producten niet van een A-merk. “We zien klanten een creatieve evenwichtsoefening maken om het huishoudbudget onder controle te houden.” En dat loont: een ‘merkloze’ winkelkar is makkelijk de helft goedkoper. 

28 reacties

  • Michel Vandewiele

    2 jaar geleden
    Logisch toch, de meeste huismerken komen gewoon van het zelfde bedrijf en zijn identiek denk maar aan leo en ole dus mensen gebruik jullie verstand !
  • paul volonge

    2 jaar geleden
    Beste Monique V, producten komen uit zelfde fabriek maar worden wel volgens een andere samenstelling gemaakt en dat zorgt voor de goedkopere prijs.Kwaliteit heeft zijn prijs
  • Eddy Jans

    2 jaar geleden
    En toch loont het zeker nog de moeite om even langs te gaan bij de buren en zeker niet alleen om de prijs alleen.
  • Jan Declercq

    2 jaar geleden
    Niets leuker als er voorraad is, maar Colruyt plaatst nu meer en meer hun duurdere merken ipv eigen merken. Goed gevonden om nog meer geld uit ons zakken te halen
  • Emi Hergersberg

    2 jaar geleden
    Niks beter dan de korte keten : rechtstreeks gaan halen bij de producent ! (melk, eieren, groenten, fruit, ...) Maar ja, dat promoot de overheid natuurlijk niet omwille van de tewerkstelling. Tussenpersonen kosten aan de verbruiker ook geld en de boer wordt er niet beter van.