Vlnr Tom, Steven en Toon Claes in het kabinet van die laatste. “Het merk is niet ‘Claes’ maar ‘orthopedie Herentals’. Zonder onze collega’s stellen we niets voor.”
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr Tom, Steven en Toon Claes in het kabinet van die laatste. “Het merk is niet ‘Claes’ maar ‘orthopedie Herentals’. Zonder onze collega’s stellen we niets voor.” © Photo News / Pieter-Jan Vanstockstraeten

Chirurgengeslacht Claes (Topdokters, Play4): “Een kijkoperatie is even leuk als een computerspelletje”

Zo vader, zo zoons. Toon (66), Steven (40) en Tom (38) Claes werken niet alleen in dezelfde kliniek (AZ Herentals), ze zijn ook alle drie orthopedisch chirurg. Vader en oudste zoon zijn zelfs gespecialiseerd in hetzelfde gewricht, de knie. Tom zoekt het iets hogerop, hij is schouderspecialist. “Als je vader naam en faam heeft, is dat een tweesnijdend zwaard”, klinkt het bij de broers. “Axel versus Eddy: je profiteert van de slipstream maar de verwachtingen zijn ook enorm hoog.”

15 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    2 jaar geleden
    Aan klasse geneeskunde heb ik een grondige hekel. Iemand krijgt voorrang omdat hij een topsporter is. Zou het niet eerder zijn omdat hij een "extraatje" kan betalen zonder dat de fiscus het weet.
  • Bruno willems

    2 jaar geleden
    Waarom moet een topsporter voorrang krijgen ze betalen bijna geen belastingen en rsz bijdragen een arbeider geeft eveneens zijn ledematen nodig en betaald zich daarbij blauw aan rsz en belastingen
  • jos gompel

    2 jaar geleden
    Ik heb de uitzending gezien en ook zijn uitleg waarom sporters voorrang krijgen, als ik niet deftig kan lopen, knielen enz dan heb ik geen werk meer en zit ik op de ziekenkas. Sporters en gewone mensen hebben allebei hun ledematen nodig om te kunnen presteren de ene op d3 fiets de andere in een fabriek of de bouw. Het gaat gewoon om prestige en € niet meer of minder.
  • Donald Declercq

    2 jaar geleden
    Speel dan maar veertig jaar hetzelfde spelletje. Gelukkig smeert de vertegenwoordiger je af en toe een andere controller aan. Dan stijgen mijn aandelen in waarde.
  • Patrick De Maeyer

    2 jaar geleden
    Toon Claes top dokter heeft mijn vrouw geholpen door beide knieën te vervangen door prothese en ja wat moeten wachten maar dat moet ge over al en was het wachten waard