©  BELGA

Antwerp nu al zeker van Champions’ Play-off na gelijkspel van Gent tegen Cercle

Antwerp is vandaag al zeker van deelname aan de Champions’ Play-off. Door de zege op het veld van OHL had de Great Old voldoende aan puntenverlies van Gent en/of Anderlecht op zondag en Gent speelde gelijk op het veld van Cercle Brugge. De Buffalo’s kunnen op de slotspeeldag nog op gelijke hoogte komen met Antwerp. Toch is de Great Old ook bij gelijke punten zeker van de top vier.

Hannes Van Gael

“Het wordt een spannende zondag”, liet Jelle Bataille na de zege op OHL optekenen. “We gaan met een paar jongens van de ploeg naar de Ronde van Vlaanderen kijken, maar natuurlijk zullen we van daar ook wel het voetbal volgen. Hopelijk laten Gent en/of Anderlecht een steek vallen en dan is het binnen voor ons.”

Bij ploegen die evenveel punten hebben wordt er eerst gekeken naar het aantal gewonnen wedstrijden. Antwerp telt er 19. Gent (17) en Anderlecht (16) konden dat aantal nooit meer evenaren als ze vandaag niet winnen.

En dat deden de Oost-Vlamingen ook niet. De Buffalo’s gingen om 16u op bezoek bij Cercle Brugge, dat nog een waterkansje had op de Europe play-offs, maar speelden gelijk met 2-2.

Anderlecht ontvangt Charleroi om 18u30.

LEES OOK. Antwerp kan Champions’ play-offs al ruiken na gevleide zege in Leuven