BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Joris Ide, zakenpartner van Coucke, betreurt overname Anderlecht: “Dat was een slechte investering”

AnderlechtJoris Ide, reus in de staalindustrie, ondernemer en investeerder. Niet alleen in fabrieken, ook in voetbalclubs. In een interview met ‘De Tijd’ reflecteert hij over zijn investering in RSC Anderlecht, samen met goede vriend Marc Coucke. Jaren geleden stak Ide 15 miljoen euro in de Brusselse club. Een beslissing waar hij nu met spijt op terugkijkt.

18 reacties

  • Michel Wanquet

    2 jaar geleden
    Ik wil tussen hier en drie jaar zijn aangepaste reactie graag lezen. Zogezegd verlies afgeschreven en dan langs de kassa voor de winst...
  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    Op korte termijn was dit misschien géén winstgevende investering. Op middellange en lange termijn is het dit zeker wél. Bovendien kan hij zijn participatie van 7% moeiteloos doorverkopen aan de geïnteresseerde nieuwe kandidaat partners, zolang die maar Belgisch zijn.
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Als het zuiver om investeren gaat is voet bal niet zo een goed idee, maar als op sympathie gaat en men heeft genoeg geld kan men het doen natuurlijk.
  • Leentje De Brauwer

    2 jaar geleden
    Vriend, uw uitspraken in dit interview zijn te gek voor woorden. Rijken willen altijd rijker worden, dus als ge al eens "mispakt" in een investering is dat uw eigen schuld en de lezer van deze krant heeft daar echt geen behoefte aan dit te weten/lezen. Of verwacht ge nog medelijden ook?
  • Martin Amelynck

    2 jaar geleden
    Het zijn goeie ondernemers die het volk werk kunnen geven!