© AP

Obama opnieuw beschuldigd: “Hij luisterde de huidige minister van Justitie af”

Toen Barack Obama nog president was, heeft hij gesprekken van de huidige minister van Justitie en toenmalige senator Jeff Sessions afgeluisterd. Dat zegt Corey Lewandowski, de vroegere campagneleider van huidig president Donald Trump.

“Wat wij van de vorige regering hebben geleerd, is dat zij tijd hebben uitgetrokken om te luisteren naar gesprekken van de toenmalige senator Jeff Sessions en de Russische ambassadeur Sergej Kisljak toen hij in zijn kantoor in de Senaat was”, zo citeerde Fox Lewandowski. “Indien dat zou zijn gebeurd - wat vermoedelijk is gebeurd - welke andere gesprekken zouden zij hebben afgeluisterd”.

“Zorgwekkend”

Lewandowski zegt dat de regering-Obama afwist van de twee gesprekken die Sessions met de diplomaat had en noemde het afluisteren, indien dit het geval was, “zorgwekkend” en “storend”.

Hij legde meteen de band naar de tweet waarin de Republikeinse president Donald Trump Obama zaterdag ervan heeft beschuldigd hem te hebben afgeluisterd in de Trump Tower in de weken voor de verkiezingen van 8 november.

Via zijn woordvoerder Kevin Lewis heeft Obama die beschuldiging van de hand gewezen.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer