Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Minstens zes doden bij schietpartij in Amerikaanse stad Sacramento 

Bij de schietpartij in het Amerikaanse Sacramento zijn zes doden gevallen. Dat meldt de politie. Het is voorlopig niet duidelijk om hoeveel schutters het gaat, noch of de slachtoffers opzettelijk het doelwit waren.

"Agenten hebben zeker 15 slachtoffers van de schietpartij gevonden, onder wie zes die zijn overleden", meldt Sacramento Police op Twitter. Ze riep ook op om de omgeving in het stadscentrum, waar veel bars en restaurants gelegen zijn, te vermijden.

Volgens de lokale media waren om 2 uur in de ochtend schoten te horen. Videobeelden op sociale media tonen mensen die in paniek op straat liepen. “Ik zag alleen maar slachtoffers, onder het bloed en met glas over zich heen, naar buiten rennen. Hun geliefden bliezen hun laatste adem uit. Het was hectisch, een gekkenhuis”, zei een van de ooggetuigen tegen de lokale krant “Sacramento’s Bee”.

"Woorden schieten tekort om mijn schok en verdriet uit te drukken”, reageerde burgemeester Darrell Steinberg. "We wachten op meer informatie over wat er precies is gebeurd." 

Volgens de politiechef is er nog geen verdachte opgepakt. Het is nog niet duidelijk om hoeveel schutters het gaat of dat de slachtoffers opzettelijk het doelwit waren.

Meest gelezen