Anne Hidalgo, momenteel nog burgemeester van Parijs.
Volledig scherm
Anne Hidalgo, momenteel nog burgemeester van Parijs. © Photo News

Socialiste Hidalgo wil invoerstop op “gas van de schande”

De Franse socialistische presidentskandidate Anne Hidalgo heeft een invoerverbod op Russisch gas geëist. “Laat ons ermee ophouden dit gas van de schande te betalen”, zei Hidalgo zondag op een campagnemeeting in Parijs voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende zondag.

7 reacties

  • Percy Pursewarden

    2 jaar geleden
    We hebben bij ons te maken met een soort gas'verslaving'. Zelf woon ik in een woontoren met allemaal (bijna) identieke appartementen. Mijn gasverbruik bedraagt minder dan 10% van dat van mijn buren, hoewel ik bijna altijd thuis ben. In de winter doe ik liever een jas aan binnen in huis dan mijn geld aan gas te verspillen. En nu komt het... ik word nooit ziek, terwijl al die gasverslinders voortdurend verkouden zijn. Dus: gaskraan dicht, je bespaart zo heel wat geld en het is nog gezond ook!
  • jurgen vergaelen

    2 jaar geleden
    Typisch voor de socialisten. Geven wat er niet is. We hebben gezien tot wat dat leidt in Hasselt met hun Albertkanaal.
  • Ivan Vanderlinden

    2 jaar geleden
    Idem voor het schaliegas uit de U.S.
  • elke demeersman

    2 jaar geleden
    mijn gas'kraan' staat ook dicht. Ik kan er niet mee om gaan dat ik mij zou verwarmen met Russisch gas. Ik stook nu met hout.
  • Eric De Baeremaeker

    2 jaar geleden
    Als ze kan garanderen dat de mensen gas blijven krijgen dan is dat oké. Onzin verkopen is blijkbaar overal in de politiek Ingeburgerd.