© Dirk Kerstens

Café Kiebooms is failliet

Het legendarische café Kiebooms op het De Coninckplein is failliet. Cafébaas Vic Mees heeft eind vorige week, na zes jaar, zelf de boeken neergelegd.

inke

Na meerdere klachten van een buurman wegens geluidsoverlast besliste de stad Antwerpen op 15 maart 2016 dat het legendarische café van uitbater Vic Mees geen enkele vorm van muziek meer mocht (af)spelen. Het ging om een verbod op het spelen van alle vormen van muziek, zowel elektronisch versterkt als akoestisch. Het café moest ook een boete van 6.000 euro betalen.

In de Roma in Borgerhout werd daarna een benefiet georganiseerd om die boete te betalen. De raadsman van Café Kiebooms ging ook in beroep bij minister Joke Schauvliege. De minister besliste begin juli om de bestuurlijke maatregel terug te draaien en café Kiebooms mocht opnieuw elektronisch versterkte muziek afspelen tot een geluidsniveau van 82 decibel.

Maar begin vorige week legde Vic Mees jr., zoon van Antwerp-legende Vic Mees, na zes jaar toch zelf de boeken neer. De rechtbank van koophandel heeft een curator aangesteld die op zoek moet gaan naar een nieuwe uitbater.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER