“Dikke Nordin” wraakt opnieuw rechtbank: proces Bommen en Granaten opgeschort

Antwerpen -

Het grote Bommen en Granaten-proces tegen de organisatie rond de Antwerpse drugshandelaar Nordin El Hajjioui ligt voorlopig stil. De raadslieden van de hoofdverdachte hebben een wrakingsverzoek ingediend.

vdaa

LEES OOK. 12 jaar cel en 100.000 euro boete geëist tegen kopstuk ‘Dikke Nordin’ in Bommen en Granaten-proces

Het is al de tweede keer op korte tijd dat de advocaten van “Dikke Nordin”, Hans Rieder en Louis De Groote, proberen om een Antwerpse rechter weg te sturen. Enkele weken geleden werd het drugspreces rond Frank De Tank, waarin Nordin El Hajjioui ook een van de hoofdrolspelers is, opgeschort. Zonder resultaat overigens, want het hof van beroep veegde de argumenten van Hans Rieder van tafel en was van mening dat de rechtbank het proces kon verderzetten.

In het grote Bommen en Granten-dossier heeft de verdediging van El Hajjioui nu opnieuw een wrakingsverzoek neergelegd, met als gevolg dat het megaproces opnieuw weken vertraging zal oplopen. De raadslieden van de hoofdverdachte menen dat hun cliënt, die in Dubai verblijft, niet rechtsgeldig werd gedagvaard. De rechtbank noteerde daarom dat El Hajjioui verstek laat en liet het proces toch een aanvang nemen.

De verdediging van El Hajjioui meent dat dat niet had mogen gebeuren. In het dossier Bommen en Granaten heeft het Openbaar Ministerie 12 jaar cel geëist. In de zaak Frank De Tank werd 15 jaar geëist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen