© ATV

CEO PostNL blijft twee weken langer in de cel: arbeidsauditeur in beroep tegen vrijlating

Mechelen -

De arbeidsauditeur heeft maandag beroep aangetekend tegen de vrijlating van CEO Rudy Van Rillaer en operations manager John De Bruin van PostNL. Dat betekent dat de twee nog minstens twee weken in de cel blijven.

LEES OOK. Deed je de deur niet open? Dat is dan 0 euro voor de pakketbezorger: zo gaat PostNL te werk

De raadkamer in Mechelen had vrijdag de drie aangehouden medewerkers van PostNL vrijgelaten. Voor CEO Rudy Van Rillaer was dat onder voorwaarden, de twee anderen werden vrijgelaten zonder meer.

De arbeidsauditeur had tot maandag tijd om in beroep te gaan en deed dat ook voor Van Rillaer en operations manager John De Bruyn. Tegen de derde verdachte, de siteverantwoordelijke van het depot in Willebroek, is geen beroep aangetekend. Hij mag de gevangenis vandaag verlaten.

Door het beroep blijven Van Rillaer en De Bruin al zeker nog twee weken aangehouden. De kamer van inbeschuldigingstelling moet dan een nieuwe beslissing nemen. De betrokkenen worden beticht van onder meer mensenhandel, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.

LEES OOK. Duizenden pakjes zitten vast in verzegelde depots van PostNL: wat als jouw pakje erbij is? En kan je nog wel veilig iets online bestellen?

 tdk

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen