Eigenaar van honden die lama’s doodbeten in Planckendael riskeert levenslang verbod op houden van dieren

 ©  Jonas Verhulst/Planckendael

Muizen -

De eigenaar van de honden die in 2020 twee lama’s doodbeten in de zoo Planckendael, riskeert 8.000 euro boete en een levenslang verbod op het houden van dieren. Hij zou zijn dieren niet goed verzorgd hebben. Omdat de feiten bijzonder zwaar waren, riskeert de man de maximumstraf. Een half jaar eerder hadden dezelfde honden al een andere hond aangevallen, dat dier overleed later. De beklaagde kwam niet opdagen voor zijn proces.

blg
Bron: BELGA

In de nacht van 4 november 2020 waren drie herdershonden van Wim H. ontsnapt uit hun verblijf in Mechelen en binnengedrongen in Planckendael. Daar vielen ze vijf guanaco’s, een soort Zuid-Amerikaanse lama, aan. Twee van de lama’s overleden aan de verwondingen, de andere drie geraakten gewond.

Een half jaar eerder, in april 2020, waren de honden al eens tijdelijk in beslag genomen. Op 22 april hadden ze namelijk in Zemst, waar Wim H. toen woonde, een andere hond aangevallen. Die werd door de drie honden via een gat in hun omheining zo zwaar toegetakeld, dat een maand later een dierenarts het dier moest doen inslapen.

LEES OOK. Loslopende honden bijten twee guanaco’s dood in Planckendael

Het Openbaar Ministerie legde nog uit hoe de beklaagde tijdens het onderzoek geen moeite deed om mee te werken en de feiten minimaliseerde. Dat Wim H. zijn kat stuurde naar de rechtbank, paste volgens de procureur bij dat gedrag.

De uitspraak vindt plaats op 2 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen