Hugo Van Beveren / project CLOSER

105 meter lang, 68 meter breed en 3.000 kilo zwaar: kunstenaar Wim Tellier plaatst gigantisch werk in Knokke-Heist

Sinds vandaag ligt er een gigantisch kunstwerk naast het ziekenhuis van Knokke-Heist. Het is een canvasafdruk van een man in een brandwerend pak. Het kunstwerk is 105 meter lang, 68 meter breed en weegt zo'n 3.000 kilo.

Vanaf vandaag stelt kunstenaar Wim Tellier zijn kunstproject CLOSER voor: een gigantische en loodzware canvasafdruk van een man in een brandwerend pak. "Je ziet een individu, een man in vuurpak, in een zeer zelfzekere houding", legt Tellier uit. “Hij lijkt onoverwinnelijk, alsof niets hem kan overkomen. Maar dat is slechts schijn want in een tweede stadium krijgt de man een volledig andere gedaante. In mei wordt het pak geperforeerd en zullen er zonnebloemen door groeien als tegenpool van die zelfzekere man. De biologische bloemenzaadjes gaan hem overmeesteren en uiteindelijk overwoekeren. In een derde stadium wordt de hele stof gerecycleerd."

Hugo Van Beveren / project CLOSER

Tot en met 4 september 2022

Met zijn project CLOSER vestigt Tellier de aandacht op de onder- en overschatting, op corona, op klimaatverandering en schijnbare onoverwinnelijkheid. "Ik integreer foto’s in omgevingen en creëer zo installaties. Die gaan altijd gepaard met een boodschap. Als je 2 à 3 jaar bezig bent aan zo'n installatie, is het natuurlijk mooi meegenomen dat je ook persoonlijk achter de boodschap staat”, zegt Wim Tellier.

Nieuwsgierigen zijn vanaf vandaag tot en met 4 september 2022 welkom om de voortgang van kunstproject te aanschouwen. De canvasdruk ligt op de weide tussen de Kalvekeetdijk 258 en het biologische voedselbos van het AZ Zeno en is vrij toegankelijk. Er is een uitkijktoren voorzien. Rolstoelgebruikers genieten vanop de parking van het AZ Zeno van het beste zicht.

Hugo Van Beveren / project CLOSER
Hugo Van Beveren / project CLOSER
Hugo Van Beveren / project CLOSER

Meest gelezen