©  BELGAIMAGE

Acht jaar cel voor vader die zoon en dochter verkrachtte na scheiding

Antwerpen -

De 45-jarige R.V. uit Berchem is veroordeeld tot acht jaar cel. De man verkrachtte zijn kinderen met geweld en dwong hen ook om seksuele handelingen met elkaar te stellen terwijl hij filmde.

Sam Reyntjens

De bal ging aan het rollen toen de ex van R.V. vorige zomer klacht indiende tegen de 45-jarige man uit Berchem. Het koppel was na een relatie van twaalf jaar uit elkaar gegaan. Hun dochter vertelde nadien aan de moeder wat er bij R.V. thuis gebeurde. Ze had het over ‘knuffelen’ en beschreef dat haar vader haar betastte aan haar borsten en vagina. Als ze zei dat hij moest stoppen, hielp dat niet. “Ik heb ook verlangens sinds mama weg is en ik weet dat je het lekker vindt”, zei de veertiger tegen zijn dochtertje.

In een reeks audiovisuele verhoren door de politie kwam naar boven dat R.V. ook zijn zoontje misbruikte. De jongen vertelde dat de man zijn geslachtsdeel in zijn mond en achterwerk stak, soms tot bloedens toe. De kinderen moesten ook met hun vader naar porno kijken en kregen slaag als ze zich probeerden los te wringen. Zelfs toen de klacht al ingediend was, vergreep R.V. zich nog aan zijn zoon.

Uit het onderzoek bleek dat ook een neefje verkracht was door de man. De kinderen werden onder bedreiging van slagen met een riem of een houten balk ook gedwongen seksuele handelingen met elkaar te stellen terwijl R.V. filmde.

“De feiten getuigen van een totaal gebrek aan een respect voor de integriteit van de slachtoffers”, aldus de rechtbank. “Beklaagde had enkel oog voor het bevredigen van de eigen lusten en verlangens. Hij maakte misbruik van zijn gezagspositie en de vertrouwensband met zijn kinderen.” R.V. kreeg maandag acht jaar gevangenis, hij wordt ook voor tien jaar uit zijn rechten ontzet. Aan de kinderen en hun moeders moet hij in totaal 44.500 euro schadevergoeding betalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen