Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Ruim 1 op de 2 maakt zich zorgen om stijgende levenskosten: “Vrees voor nieuwe financiële crisis is groot”

Meer nog dan de voorbije coronajaren kampen we met financiële stress: de stijgende kost van het levensonderhoud baart meer dan de helft van de Belgen zorgen. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van levensverzekeraar NN. “Het optimisme van de heropleving van de economie maakte plaats voor angst voor een nieuwe financiële crisis.”

178 reacties

  • Mario Adams

    2 jaar geleden
    Veel mensen zullen het steeds moeilijker krijgen en zullen zich tot het hoogst noodzakelijke moeten beperken. Gedaan met kindlief van 10 jaar te laten pronken met een smartphone van +500 EUR. Ze zullen een boterham met choco meer gaan appreciëren dan dure spullen die ze niet nodig hebben. Europa is al jaren failliet na gul te hebben rondgestrooid met miljarden voor alles en nog wat. En een wereldoorlog komt er zonder twijfel aan tussen nu en 2024.
  • Roos Dewitte

    2 jaar geleden
    @georges dubois, vrije beroepen! dus geen kleine winkeliers / zelfstandigen maar wel advokaten, notarissen, artsen, tandartsen ed daar kan ik je in volgen
  • Marnix Depoorter

    2 jaar geleden
    Al krijgt iedereen 1000 euro extra in een maand dan nog zal er geklaagd worden dat ze niet rondkomen
  • Lisette Theunis

    2 jaar geleden
    De sancties doen alvast grondig hun werk.
  • Georges Dubois

    2 jaar geleden
    Patricia Rimando, dat klopt! De grote winnaars echter zijn de vrije beroepen die waarvan ik weet een groot deel van hun kiespubliek uitmaken. Deze betalen als belastingen toch maar een 'forfait' wat meestal niet in verhouding staat! Bij de loontrekkenden is alles gekend en te plukken als laaghangend fruit!