Wout van Aert.
Volledig scherm
PREMIUM
Wout van Aert. © Photo News

Te vroeg herbeginnen is een gevaar, zien we Wout van Aert nog aan het werk in Parijs-Roubaix? “Dat is de vraag van één miljoen”

Zien we Wout van Aert (27) dit voorjaar nog in actie? Er is hoop, maar ook schrik. Sportarts Tom Teulingkx: “Hoelang je aan de kant moet blijven, is de vraag van één miljoen. Onze richtlijn is dat je in die situatie minimaal zeven dagen en liefst tien dagen aan de kant blijft na een besmetting. Dat is de algemene regel, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij zijn ploegarts”

33 reacties

  • nancy segers

    2 jaar geleden
    Hij kan beter terug rustig opbouwen in plaats van te vroeg terug wedstrijden beginnen rijden. En een goede screening spreekt vanzelf. Ze weten wat corona kan achterlaten,ook bij milde symptomen. Wees voorzichtig Wout.
  • linda van landeghem

    2 jaar geleden
    Geen risico nemen waar je achteraf de gevolgen van draagt. Verder wordt je conditie aangetast door Corona. Dan gaat hij tekortkomen.
  • Ludovic Wenders

    2 jaar geleden
    Gerry Cle klopt, net zoals de ploegdokter van Alpecin een verstandige beslissing heeft genomen met de rugblessure van Mathieu. Niemand weet beter en staat korter bij de gezondheid van de renners als de ploegarts.
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    De ploegarts van Jumbo Visma zal wel een verstandige beslissing nemen zeker.
  • Marika Peeters

    2 jaar geleden
    Tuurlijk primeert enkel je gezondheid, en zelfs geen "grote doel" is het waard om risico's te nemen. Nu, experts zijn duidelijk hierover:" bij milde symptomen zoals Wout die heeft, is het na 7 tot max 10 dagen safe om te koersen. Zelfs na 10 dagen, heeft hij nog 1 week om zijn bloedvorm die hij reeds had, voor de besmetting, terug aan te scherpen. Als hijzelf alsook zijn clan nu reeds twijfelen of hij PR zal halen? tja, dan is de oorzaak niet Covid, maar is dalende supervorm de reden hiervan.