Britney Spears schrijft boek over "pijnlijke gebeurtenissen in mijn leven waarover ik nooit openlijk heb kunnen spreken"

De Amerikaanse zangeres Britney Spears heeft bevestigd dat ze werkt aan een boek over haar leven. Ze zal daarin schrijven over "pijnlijke gebeurtenissen in haar leven waarover ze nooit openlijk heeft kunnen spreken." Centrale thema wordt ongetwijfeld het bewindvoerderschap waar ze 13 jaar onder gestaan heeft en die voor een heel groot deel haar doen en laten bepaald heeft.

De geruchten over een boek deden al langer de ronde in Amerikaanse media, maar Britney Spears heeft ze nu ook zelf bevestigd in een bericht op Instagram. "Ik schrijf momenteel een boek, en hoewel dat helend en therapeutisch is, is het ook moeilijk om gebeurtenissen uit het verleden naar boven te halen waarover ik nooit openlijk heb kunnen spreken", klinkt het.

In november vorig jaar maakte een Amerikaanse rechtbank een einde aan het bewindvoerderschap over de zangeres. Daar was ze in 2008 onder geplaatst na mentale en emotionele problemen. Voor alle grote en kleine beslissingen in haar persoonlijke, zakelijke en financiƫle leven moest ze toestemming vragen aan haar bewindvoerder. Tot in september vorig jaar was dat haar vader, Jamie Spears.

Heel wat fans vonden het bewindvoerderschap al van in het begin controversieel. Ze verzamelden zich in de #FreeBritney-beweging, volgens hen diende het bewindvoerderschap alleen maar om de popster te manipuleren. Het kostte Britney Spears een jarenlange juridische strijd om zeggenschap over haar leven terug te krijgen. Uit recente documentaires blijkt dat de controle soms erg ver ging.

Justin Timberlake

Britney Spears zegt niets over een eventuele publicatiedatum of een uitgever, maar volgens Amerikaanse media zou er een akkoord zijn met uitgeverij Simon & Schuster, ter waarde van 15 miljoen dollar (omgerekend zo'n 13,7 miljoen euro).

"In plaats van mijn hart te laten spreken, gebruik ik de intellectuele aanpak, zoals Justin Timberlake toen hij zich verontschuldigde bij Janet (Jackson, red) en bij mij. Ook al werd hij nooit gepest of onder druk gezet door zijn familie, nam hij de gelegenheid om zich 20 jaar na de feiten te excuseren", schrijft Spears.

Ze verwijst daarin naar de publiekelijke excuses van de Amerikaanse zanger Justin Timberlake in februari vorig jaar. Die kwamen er na een documentaire waarin Timberlake, het ex-vriendje van Britney Spears, opgevoerd werd als een van de mensen die een aandeel had in de mentale inzinking van de zangeres. "Het spijt me zeer voor de momenten in mijn leven die hebben bijgedragen aan het probleem, waarop ik voor mijn beurt heb gesproken of net niet gesproken heb. Ik begrijp dat ik tekortgeschoten ben", schreef Timberlake toen.

"Altijd behandeld als niet goed genoeg"

Lynne Spears en Jamie Lynne Spears, de moeder en de zus van Britney, kregen gisteren wel een veeg uit de pan. "Ze schepten er plezier in om hun eigen boeken te schrijven terwijl ik niet eens een kopje koffie kon gaan halen of met mijn auto kon rijden", schrijft ze. "Ik werd altijd behandeld als niet goed genoeg. Ik werd nooit gehoord. Ik schreeuwde vanbinnen en wat ik ook zei, er werd altijd op neergekeken."

Britney Spears zit in een openlijke ruzie verwikkeld met haar zus Jamie Lynn, sinds die laatste eerder dit jaar op televisie verscheen om haar eigen boek te promoten.

Meest gelezen