©  ISOPIX

Tennistoernooi Wimbledon overlegt met regering over Russische tennissers: moet Medvedev thuisblijven?

De organisatie van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het jaar, is in gesprek met de Britse regering over het al dan niet toelaten van Russische en Wit-Russische tennissers. De zaak is onder meer van belang voor Daniil Medvedev, de Russische nummer twee van de wereld bij de mannen. Er wordt gevreesd dat een overwinning van Medvedev het Russische regime van Vladimir Poetin een boost zou kunnen geven tijdens de invasie in Oekraïne.

Bron: BELGA

Russische en Wit-Russische tennissers mogen op dit moment onder neutrale vlag deelnemen aan ATP-, WTA- en ITF-toernooien. De All England Club, de organisator van Wimbledon, mag vanwege haar onafhankelijke toernooistatus echter zonder risico op juridische gevolgen een verbod uitvaardigen.

Er vinden momenteel gesprekken plaats met de Britse regering, de Britse tennisbond en de internationale tennisfederaties. De organisatie maakte dinsdag bekend dat het voor de deadline van inschrijving volgende maand een beslissing zal aankondigen. Wimbledon vindt dit jaar plaats van 27 juni tot 10 juli.

Brits minister van Sport Nigel Huddleston vroeg de Russische en Wit-Russische atleten eerder al te bewijzen dat ze “oprecht neutraal” zijn en geen steun ontvangen van het Russische regime. US Open-winnaar Daniil Medvedev is het grootste uithangbord van het Russische tennis. Hij ligt momenteel in de lappenmand na een rugoperatie en mist mogelijk Roland Garros (22 mei-5 juni).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer