Inwoners van Antwerpen kunnen na speelstraten nu ook cultuurstraten aanvragen

Antwerpenaren kunnen dit voorjaar samen met de buren van hun straat een culturele act boeken. Bewoners die een straatactiviteit of een buurtfeest organiseren, kunnen dan genieten van een voorstelling in hun straat. Het district Antwerpen vergoedt de kosten voor deze culturele acts.

Speelstraten zijn al goed ingeburgerd, en vanaf dit voorjaar kunnen bewoners die een straatactiviteit of buurtfeest organiseren, daarbij een culturele act vastleggen. Inwoners kunnen kiezen uit een heel gevarieerd aanbod van de stad: circus, theater, een dj-set of vertellingen, het kan allemaal.  "We merken dat mensen het wel fijn vinden om een beetje leven in hun straat te hebben en buurtinitiatieven worden zo nog leuker.  Tegelijkertijd willen we artiesten extra speelkansen geven, want zij hebben het sinds de coronapandemie nog altijd moeilijk", zegt districtsschepen voor cultuur en participatie Femke Meeusen (Groen).

Buurtbewoners kunnen ook zelf een act kiezen. Het district Antwerpen vergoedt de kosten voor deze culturele acts. Bewoners contacteren de artiesten zelf en doen de aanvraag voor een terugbetaling via het districtsfonds.  Meer info via deze link.

Meest gelezen