James Arthur Photography

Bouwpromotor Bart Versluys reageert op commotie na overval: "Exclusieve horloges zijn mijn passie, ik blijf ze dragen"

De brutale overval in Oostende waarbij bouwpromotor Bart Versluys een duur horloge afhandig is gemaakt, blijft nazinderen. Zelf weerlegt hij de bewering dat het ding 350.000 euro waard zou zijn. Intussen circuleren beelden van de overval waarop te zien is hoe gewapende mannen hem met een wapen bedreigen en pepperspray spuiten.

Volgens Het Nieuwsblad zouden de overvallers ook al eens in Antwerpen hebben toegeslagen. Het peperdure horloge van zakenman Miguel Dheedene, ex-vriend van Tanja Dexters, werd op 19 maart op een gelijkaardige manier gestolen. Dheedene herkende de overvallers op de camerabeelden van Bart Versluys.

Op die beelden is te zien dat de overval vermoedelijk grondig was voorbereid en dus zeer gericht was. Versluys heeft het vooral moeilijk met de manier waarop het gebeurde. “Eerst richten ze een wapen op je om je onzeker te maken en dan spuiten ze pepperspray in je ogen. Dat is laf, want ik kon me niet verdedigen”, zei hij vanmiddag bij Radio 2 West-Vlaanderen.

"De dag nadien al heb ik de beelden bekeken om te analyseren hoe ik me beter had kunnen verdedigen. Ik doe al jaren aan gevechtssport, maar had nog nooit getraind op een aanval met pepperspray. Maar eigenlijk moet je er geen schrik van hebben en er gewoon op af gaan. Je moet natuurlijk maken dat het niet in je ogen terechtkomt.”

Een huis rond je pols

Er was de afgelopen dagen veel commotie rond de waarde van het uurwerk dat hij droeg. Hij is niet van plan om zijn dure horloges niet meer te dragen. “Ik weiger me aan te passen aan dat crapuul", zegt hij. 

Het horloge wordt geschat op 350.000 euro. Versluys zegt dat dit onmogelijk is. “Ik heb dat 9 jaar geleden voor 35.000 euro gekocht. Ik stond zelfs helemaal niet stil bij de eventuele prijsstijging van zulke horloges. Maar het mijne heb ik al veel gedragen en het is helemaal beschadigd. De krassen zijn zo diep, dat het niet meer volledig te herstellen valt. Daardoor kan ik er zelfs niet meer de helft van de geschatte prijs voor krijgen. Ik vind die discussie echt belachelijk.”

Exclusieve horloges zijn een grote passie van de zakenman. “Ik ben een verzamelaar in hart en nieren, van horloges, maar ook bijvoorbeeld van kunst. Ik had al op mijn 14e mijn eerste horloge. Bij speciale verjaardagen koop ik er telkens een. Geen enkele doe ik weg, ik houd die allemaal bij. Ik heb enkele duurdere, maar ik heb er ook van 800 euro. Als ik er eentje van 40.000 euro koop, dan denk ik daar natuurlijk enkele dagen over na. Vroeger was dat een goede investering, maar nu draag ik dat enkel omdat ik het graag zie.”

Niet lang na de overval beloofde Versluys een financiële beloning voor wie goede informatie kon geven over de daders. “Er komen tips binnen, de ene al interessanter dan de andere. De politie onderzoekt de zaak en ik vertrouw hen volledig.”

Meest gelezen