Koken met zelfgekweekte kruiden? Wim Lybaert geeft zes tips om te starten met een kruidentuin.
Volledig scherm
Koken met zelfgekweekte kruiden? Wim Lybaert geeft zes tips om te starten met een kruidentuin. © Getty Images

Wim Lybaert verklapt hoe je een weelderige kruidentuin aanlegt: “Iedere soort vraagt een eigen verzorging”

HLN ShopNiets lekkerder dan huisbereide voorjaarsgerechten, op smaak gebracht met kruiden uit eigen hof. Een kruidentuin waar je je favoriete kruiden maar uit te plukken hebt, is niet alleen handig, het is ook helemaal niet moeilijk om te realiseren. Staan jouw plantjes er verpieterd bij, is dat buiten de tips van Wim Lybaert gerekend. De moestuinexpert bezorgde HLN Shop een handvol raad waarmee je zelf een kruidentuin aanlegt én in topvorm houdt.

  1. “Ik heb de dood naast me op een stoel gezet”: zo probeert Peet (57) haar leven met kanker draaglijk te maken
    PREMIUM

    “Ik heb de dood naast me op een stoel gezet”: zo probeert Peet (57) haar leven met kanker draaglijk te maken

    Bijna vier jaar geleden kreeg Peet (nu 57) te horen dat ze nog maar drie jaar te leven had. Verschrikkelijk, maar die boodschap bracht haar ook iets positiefs. Samen met een vriendin verzamelde ze wijsheden en inzichten die haar steun en levenslust geven als het tegenzit. “Voor je het weet leef je een leven waarin je van alles doet, maar waarvan je je later afvraagt: heb ik wel aandacht gehad voor de dingen die ik écht belangrijk vind?”
  2. 1 op de 4 mensen heeft een te vette lever, net als Eddy Planckaert: zo maak je jouw ‘zuiveringsstation’ opnieuw schoon
    PREMIUM

    1 op de 4 mensen heeft een te vette lever, net als Eddy Planckaert: zo maak je jouw ‘zuive­rings­sta­ti­on’ opnieuw schoon

    In de vorige aflevering van ‘Château Planckaert’ was te zien hoe Eddy Planckaert het advies krijgt om gezonder te leven van zijn cardioloog. De reden? Hartritmestoornissen getriggerd door leververvetting. En hij is lang niet de enige met deze kwaal: bij liefst een kwart van de mensen hoopt er zich onopgemerkt steeds meer vet op in de lever, zonder dat er sprake is van overmatig alcoholgebruik. De Nederlandse leverspecialist Ger Koek en arts-onderzoeker Stijn Meijnikman schetsen de schadelijke gevolgen én bieden oplossingen.