Direct naar artikelinhoud
NieuwsSchaarste

Oorlog brengt nu ook koekjesproductie in het gedrang: voorraad Cent Wafers bijna uitgeput door sluiting fabriek

ArchiefbeeldBeeld James Arthur

Tot vorig jaar werden Cent Wafers nog in Herentals gemaakt, maar de productie ervan verhuisde naar Oekraïne. Door de oorlog in het land blijkt de fabriek daar ‘stilgelegd uit veiligheidsoverwegingen’. Dat kan ervoor zorgen dat de voorraad Cent Wafers uitgeput geraakt, bevestigt Mondelez International aan Het Laatste Nieuws.

De fabrieken van Mondelez in Oekraïne zijn al gesloten sinds het begin van de oorlog. Daardoor ligt de productie van de Cent Wafers stil, en dreigt er een tekort aan de koekjes in ons land. 

“We gaan op dit ogenblik binnen ons Europees fabrieksnetwerk na hoe de productie van Cent Wafers weer kan worden opgestart”, meldt Annick Verdegem van Mondelez. Omdat dat niet zo simpel is, waarschuwt het voedingsbedrijf dat er tijdelijk geen Cent Wafers in de winkels kunnen zijn. Het verontschuldigt zich aan consumenten voor de situatie.

Geen problemen met andere producten

Mondelez verwacht geen problemen met andere producten die in Oekraïne worden geproduceerd. “Sommige Tuc-varianten worden ook in onze productiefaciliteiten in Oekraïne geproduceerd”, laat Verdegem weten via e-mail. Andere fabrieken hebben de productie ervan ondertussen al “tijdelijk opgevangen”.