Julian Alaphilippe snelt naar eerste seizoenszege in Baskenland, Quinten Hermans derde

Julian Alaphilippe heeft de tweede rit in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De wereldkampioen van Quick-Step Alpha Vinyl was na een heuvelachtige etappe veruit de beste in een sprint. Looienaar Quinten Hermans werd knap derde, achter Fabien Doubey. Remco Evenepoel bereidde de sprint voor en eindigde (met zegegebaar) als negende, Primoz Roglic blijft leider.

Vincent Van Genechten

Een vroege vlucht met de Spanjaarden Julen Amezqueta (Caja Rural-Seguros RGA), Ibai Azurmendi (Euskaltel-Euskadi), Ander Okamika (Burgos-BH) en Ibon Ruiz (Equipo Kern Pharma) leek lange tijd te kunnen strijden voor de etappezege, maar Ruiz werd als laatste vluchter op 500 meter van de aankomst ingelopen.

Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl) zette wereldkampioen Julian Alaphilippe perfect af en die won de sprint. Evenepoel werd zelf nog negende. Hij blijft ook tweede in het algemeen klassement. “Ik kon niet verliezen”, zei Alaphilippe na de finish. “Remco pakte de bochten in de finale perfect. Dit is echt leuk, wat een geweldige rit.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Alaphilippe is het zijn eerste zege dit seizoen. De Fransman bereidt zich voor op de Ardennenklassiekers.

Woensdag wacht de renners in het Baskenland een etappe van 181,7 km. De wegen gaan tussen Llodio en Amurrio voortdurend op en neer. Onderweg staan twee hellingen van tweede categorie en drie colletjes van derde categorie op het programma.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer