Deelnemers Port of Antwerp Marathon kunnen zich vanaf nu inschrijven

De inschrijvingen voor de tweede editie van de Port of Antwerp Marathon zijn geopend. Op zondag 11 september vindt de marathon plaats in het centrum van de stad. Deze keer gaat het om een ochtendmarathon. "Het concept blijft wel ongewijzigd", aldus de organisatie. 

Vanaf nu kunnen deelnemers zich inschrijven voor de Antwerp Marathon die op 11 september plaatsvindt. De wedstrijd is er ook voor lopers die liever een minder lange afstand lopen. Zo is er een halve marathon of een aflossingsmarathon. Bij die laatste loopt een groep van 4 personen de volledige afstand, maar wisselen de deelnemers elkaar op vastgelegde wisselpunten af. 

Port of Antwerp Marathon blijft een topgerecht, ook al veranderen er een paar ingrediënten

Peter Wouters (N-VA), schepen voor Sport

Het concept van de marathon blijft hetzelfde, want net zoals vorig jaar lopen deelnemers langs verschillende highlights van de stad en is er minstens om de kilometer animatie voorzien. Toch zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo vindt deze editie in de ochtend plaats en lopen deelnemers dus niet meer in het donker. Naast onder meer het Havenhuis, de Boerentoren en het Centraal Station is er deze keer ook een passage langs het Schoonselhof. Dat is een bekende begraafplaats waar onder andere Hendrik Conscience zijn rustplaats heeft. Wie kiest voor de halve marathon loopt door de tuinen van het Justitiepaleis. Het volledige parcours zal binnenkort bekendgemaakt worden. Meer info via deze link.

Meest gelezen