Mediahuis heeft akkoord omtrent overname De Telegraaf

© Hollandse Hoogte

TMG, Mediahuis en VP Exploitatie hebben een voorwaardelijk akkoord over een aanbevolen bod voor alle uitstaande aandelen van de Nederlandse Telegraaf Media Groep van 6 euro cash per aandeel. Dat melden TMG, Mediahuis en VG Exploitatie zondagavond in een gezamenlijk persbericht.

De biedprijs vertegenwoordigt een premie van 72 procent ten opzichte van de slotkoers op de dag voor de eerste aankondiging van de overnameplannen op 14 december vorig jaar. Mediahuis en VP Exploitatie hebben al 59,3 procent van de aandelen van TMG.

“Nadat we alle strategische opties zorgvuldig waren nagegaan, kwam de raad van commissarissen tot de conclusie dat samenwerken met Mediahuis en VP Exploitatie onze strategie volledig zou ondersteunen en TMG een solide toekomst zou verzekeren”, zegt Jan Nooitgedagt van TMG in een persbericht.

Een bod van Talpa, het Nederlandse investeringsbedrijf van mediamagnaat John De Mol, wordt afgedaan als “niet levensvatbaar”, aangezien Mediahuis en VP Exploitatie niet van plan waren hun meerderheidsbelang van de hand te doen.

“Dat leidde tot de beslissing om de onderhandelingen met VP Exploitatie en Mediahuis voort te zetten, wat tot een verbeterd bod leidde. Aan een prijs van 6 euro, een premie van meer dan 70 procent, denken we dat dit fair is voor onze aandeelhouders. De boeiende visie van het bedrijf, vooral op haar print- en onlinenieuwsmerken en haar 24/7 multimediastrategie, verzekert de toekomst van het bedrijf”, zegt Nooitgedagt.

Als gevolg van het bod zouden er geen banen verdwijnen, klinkt het. Verder is het zo dat TMG zijn hoofdkwartier in Amsterdam behoudt en dat de bestaande merken behouden blijven. Het bod van 6,0 euro per aandeel is 10 eurocent meer dan het vorige bod. Talpa had begin deze week nog 6,35 euro geboden.

Mijlpaal

“De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in het oprichten van een succesvol, stabiel en toonaangevend multimediabedrijf met focus op Nederland en België”, zegt Gert Ysebaert van Mediahuis. “Een grotere financiële en operationele schaal moet omzetgroei waarborgen en toekomstige investeringen in innovatie toelaten.”

Tot slot blijkt nog dat de raad van commissarissen van TMG de leden van de raad van bestuur aan de kant schoof. In een afzonderlijk persbericht van TMG staat dat dat besluit volgens de toezichthouders “onvermijdelijk” was, omdat het bestuur zich “onrealistisch” en “onvoldoende constructief” zou hebben opgesteld in de onderhandelingen met Mediahuis en VP Exploitatie. Daardoor ontstond volgens de commissarissen het risico dat het consortium eenzijdig een bod zou uitbrengen, zonder de eerder overeengekomen garanties voor TMG.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen