De Russische president Poetin en toenmalige premier Medvedev op archiefbeeld uit 2016.  “Medvedev is een loopjongen van Poetin. Misschien illustreert deze uitspraak wel de stemming in het Kremlin: totaal losgeslagen", zegt Hendrik Vos.
Volledig scherm
PREMIUM
De Russische president Poetin en toenmalige premier Medvedev op archiefbeeld uit 2016. “Medvedev is een loopjongen van Poetin. Misschien illustreert deze uitspraak wel de stemming in het Kremlin: totaal losgeslagen", zegt Hendrik Vos. © Getty Images

Rusland wil imperium tot Lissabon: “Krankzinnig. Ze kunnen Kiev nog niet innemen”

Het uiteindelijke doel van Rusland is “het creëren van een open Eurazië, van Lissabon tot Vladivostok”. Het zijn de woorden van Dimitry Medvedev, een trouwe luitenant van Poetin, en ze klinken zeer onheilspellend. Wil Rusland na Oekraïne ook de rest van Europa aanvallen? “Compleet krankzinnig”, zegt professor Hendrik Vos. “Als je Kiev niet kan innemen, hoe wil je dan Parijs of Berlijn gaan aanvallen?”

117 reacties

  • Sven Ottevaere

    2 jaar geleden
    Pfff. 800miljoen zullen wij wel werken. Ze zouden beter eens aan hun gat in de begroting denken . Of aan de mensen waar overstromingen geweest deze winter. Maar nee we moeten de grote jan gaan afhangen ! België laat niemand achter. Voor die slogan te vinden heeft hij zeker slaap gelaten. Kweet 1ding hoe minder dat ge doet of wilt doen hoe meer ge hier in belgie krijgt. Hoe meer ge werkt hoe meer ge moet afstaan . Geen geld geen probleem wij geven het u geen rijbewijs ,huis hier neem maar...
  • Johan SCHANDEVYL

    2 jaar geleden
    Met de hulp en de volle wil en steun van China, zal het Poetin wel lukken om Europa in te nemen. Wie zal hem stoppen? De NAVO? Verdeeld en met verschillende politieke en economische belangen? De VN die zelfs geen standpunt durft in te nemen tegen Rusland? Zelfs binnen de veiligheidsraad verkondigde zware leugens van Rusland lokken niet de minste reactie uit! Poetin weet ondertussen wel hoe de vork aan de steel zit binnen de EU en de NAVO. Vandaar zijn beredeneerd durven.
  • Tom De Graeve

    2 jaar geleden
    Fred Kijzer : de dieren in de savanne hebben ook geen grenzen, maar baken ook territoria af... mensen zijn in de eerste plaats ook zoogdieren he...
  • Eddy Vermeulen

    2 jaar geleden
    Blijkbaar denken sommige dat Rusland kernwapens kan inzetten zonder tegenaanval. Lancering van 1 kernraket betekent het einde van Moskou. Zou Poetin zo gek zijn?
  • Patrick de Smedt

    2 jaar geleden
    Ik vind dit een grove onderschatting van de dreiging die Rusland vormt! Niet vergeten over welk arsenaal nucleaire wapens Rusland beschikt. Het is duidelijk dat Putin niet zal aarzelen om deze te gebruiken! Één ding klopt in het artikel: de Russische top is volledig aan het doorslaan!