© Daisy Woodruff

Hond verliest puppy’s in brand, maar is dolgelukkig wanneer baasje met oplossing komt

Drie weken nadat de golden retriever Daisy bevallen was van zeven prachtige puppy’s, kwamen de diertjes op 20 februari om het leven in een schuurbrand. De hond van Jessica Woodruff uit het Amerikaanse plaatsje Roseburg was troosteloos. Maar dan vond het baasje de perfecte oplossing.

nadb

“We hebben nog geprobeerd om de schuur in te rennen om de puppy’s te redden, maar het was te laat”, herinnert Jessica Woodruff zich. “We hebben Daisy zelfs moeten tegenhouden. Ze wou zelf naar binnen lopen om ze te redden.”

Na het incident was de hond niet meer dezelfde. “Ze wou niet meer eten en liep telkens te janken aan de schuur”, klinkt het. “Mijn hart brak. Voor haar puppy’s zorgen was het enige dat ze nog wou.”

Puppy’s zonder moeder

Om haar trouwe viervoeter te helpen om het verlies te verwerken, ging Jessica op zoek naar puppy’s zonder moeder. Uiteindelijk vond ze die bij Lorna Murphy.

© Jessica Woodruff

Haar vijfjarige hond Chloe was kort na de geboorte van haar acht puppy’s overleden. Daardoor hadden de pasgeboren diertjes geen moeder meer en waren ze ten dode opgeschreven.

Zeven dagen na de brand werden de weeshondjes samengezet met Daisy, die zich meteen als een uitstekende pleegmoeder gedroeg. Hoewel het slechts een tijdelijke regeling is, is het de beste oplossing voor iedereen. Eenmaal de puppy’s groot zijn, gaan ze terug naar huis.

“Daisy gaat niet langer naar de schuur en schenkt nu al haar aandacht aan de puppy’s”, zegt Jessica. “Het is ongelooflijk om te zien hoe hard dit haar geholpen heeft.”

© Jessica Woodruff

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer