"Mijn werf wordt toch nog een thuis": aannemers snellen slachtoffer van bouwbedrog na "Pano" te hulp

Na de uitzending van “Pano” over bouwbedrog hebben verschillende aannemers zich aangediend bij slachtoffer Ingrid De Wit. De vrouw uit Pelt liet een aangepaste woning bouwen voor 108.000 euro, maar het werd een instabiele en onafgewerkte constructie. Drie aannemers zullen haar huis nu onder handen nemen, ze moet enkel de bouwmaterialen betalen.  

De reportage van “Pano” over malafide aannemers werd in februari uitgezonden en al snel kwamen er reacties op de reportage, vertelden de programmamakers aan Ingrid De Wit. “Zo dienden Dirk, Jan en Kris zich aan om mij te helpen. Drie aannemers die mij willen helpen met de stabiliteitsproblemen en de afwerking van het huis”, vertelt Ingrid opgewekt. “Woorden schieten tekort om die mensen te bedanken. Gewoon belangeloos iemand helpen, dat is te mooi voor woorden.”

BEKIJK - Ingrid werd slachtoffer van een malafide aannemer. Ze wilde in Neerpelt een rolstoeltoegankelijke woning laten bouwen. Het draaide anders uit (fragment "Pano", 02/02/2022):

Videospeler inladen...

Gewoon belangeloos iemand helpen, dat is te mooi voor woorden.

Ingrid De Wit

Terwijl andere aannemers Ingrid vertelden dat ze de hele woonunit moest afbreken, zien Dirk, Jan en Kris wel een oplossing. “Ze gaan een nieuwe fundering steken en de muren en het dak verstevigen. Het wordt een immens karwei, maar zij willen mij echt uit de ellende helpen", vertelt Ingrid dankbaar. 

Ingrid vertelt bij Radio 2 Limburg hoe drie aannemers haar uit de ellende willen helpen.

Extra hulp altijd welkom

De werken zullen eind mei van start gaan en de werkuren zullen de aannemers niet aanrekenen, maar de bouwmaterialen moet Ingrid zelf financieren. “We zijn daarom nog steeds op zoek naar bedrijven en leveranciers die mee op de kar willen springen”, gaat Ingrid verder. “Mijn vrienden hebben een crowdfunding op poten gezet op de Facebookpagina Zorgwoning vol zorgen: Steun Ingrid. Op die manier proberen we de centjes bij elkaar te krijgen, maar alle hulp is nog altijd welkom.”

Bekijk hier de volledige "Pano"-reportage over bouwbedrog

Videospeler inladen...

Meest gelezen