De 7 favoriete eetadresjes van The Messy Chef: “Elke maand zetten ze hier een unieke biersoort in de kijker”
Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Eerste hulp bij verveling tijdens de paasvakantie: met deze vijf uitstappen plan je je verlofdagen vol plezier
-
Wat is de impact van koffie op je cholesterol?
Zweer jij ook bij een kopje koffie om de dag te starten en is het jouw ultieme bondgenoot tegen een middagdip? Dan heb je misschien al de opmerking gekregen dat zo'n bakje troost slecht zou zijn voor de cholesterol. Maar klopt dat wel? Wij vroegen het aan Michaël Sels, diëtist van het UZA. “Koffie kan ook positieve effecten hebben.” -
HLN Shop
Smakelijk eten voor een (h)eerlijke prijs: deze vier scherp geprijsde kookboeken tik je nu op de kop
Wil je je gasten trakteren op een heerlijke paasbrunch? Of heb je deze vakantie gewoon eindelijk tijd om terug meer ‘homemade’ aan je maaltijden toe te voegen in plaats van het noodgedwongen ‘kant-en-klaar’? Een kookboek komt dan wellicht goed van pas. HLN Shop ging op koopjesjacht en kwam terug met vier smakelijke titels voor een klein(er) prijsje. -
-
PREMIUM
Zo doe je gezond mee aan de ramadan: “Mensen grijpen vaak meer naar energierijk eten, maar dat is niet nodig”
-
PREMIUM
Hoe vermijd je gedoe over de rekening na een avondje uit? Etiquette-expert geeft advies: “Stuur niet meteen een betalingsverzoek”
Een avond op restaurant met vrienden of familie sluit je liever niet af met een discussie over de rekening. Maar wat doe je als je tafelgenoot in de cocktails vloog en jij sober aan water nipte? Hoe zit het bij een sharing-restaurant? Wie moet de rekening voor de hele groep voorschieten, volgens de etiquette? En maakt de gelegenheid een verschil? Etiquette-expert Kevin Strubbe vertelt hoe je ongemakkelijke situaties kan voorkomen: “Met deze tip houd je het luchtig.” -
PREMIUM
Van spinazie tot appels: deze 12 groenten en fruit bevatten het meest pesticiden (en dit doen die stoffen met je lichaam)
Naar jaarlijkse gewoonte is in de VS de Dirty Dozen-lijst gepubliceerd, een lijst met de twaalf groente- en fruitsoorten waar het meeste pesticiden op gebruikt worden. “Je ziet die niet, maar toch zijn ze overal aanwezig", weet toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven). Welke groenten en fruit worden het meest bespoten? Kunnen we echt niet zonder die pesticiden? En is het nuttig het om je voeding onder de kraan af te spoelen? -
PREMIUM
Luc Bellings proeft 10 potjes rijstpap en buist de helft, maar geeft een verrassende 9/10: “Dit proeft duidelijk naar vanille!”
-
PREMIUM
Na kritiek op aspartaam ligt ook deze voedingsstof onder vuur. “Bijna iedere Vlaming eet het elke dag”
-
“Je moet op voorhand niets koken, alles kan meteen de bakplaat op”: Deze maaltijd is snel klaar en geeft amper afwas
Van maaltijdpakketten in de supermarkten tot recepten op sociale media: traybakes zie je overal. “Het grootste voordeel is dat je er veel tijd mee wint en afwas mee bespaart”, zegt foodblogger Stefanie Baert. Ze deelt vijf stappen om zelf een traybake te maken, verklapt drie veel voorkomende beginnersfouten en geeft een recept. -
Livios
“Mollen verstoren, kan een averechts effect hebben”: zo bind je de strijd wél aan met de diertjes in je tuin
Molshopen ontsieren het gazon en vormen een doorn in het oog voor menig hobbytuinier. De mol doden is echter geen goed idee, zo vertelt Dirk Criel van Natuurpunt aan Bouwsite Livios. Wat je dan beter doet? Je tuin minder aantrekkelijk maken voor mollenpootjes. -
143 paaseitjes van 12 supermarkten en bekende merken onder de loep: welke smaak zit in welk papiertje?